Set persones han estat detingudes en les darreres setmanes com a presumptes autores de diversos furts en supermercats de Palamós (Baix Empordà). Les detencions s'han dut a terme en dues actuacions policials diferents. A la primera, que va tenir lloc el 19 de juliol passat, els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones de nacionalitat romanesa. En la segona, que va ser el 7 d'agost, es van detenir les quatre persones restants, fins a completar les set. En aquest cas, les persones detingudes també eren de nacionalitat romanesa. En ambdós casos, la policia indica que els presumptes autors dels furts utilitzaven bosses folrades per amagar els objectes i esquivar els sistemes d'alarma.

La primera actuació va tenir lloc el 19 de juliol, pels volts de la una del migdia, quan un agent fora de servei va donar l'avís que una dona havia intentat furtar diversos productes dins d'un supermercat a Palamós.

Segons el relat policial, la dona es va negar a mostrar la bossa de mà a la caixera i al final va fugir corrent, deixant la bossa allà. L'agent va seguir-la i va veure com pujava en un turisme ocupat per dues persones.

Just en aquell moment van arribar diverses patrulles de mossos que van identificar i escorcollar els ocupants del vehicle. Els agents hi van trobar ampolles de licor, cremes bronzejadores, ambientadors i articles de cosmètica entre d'altres, tot plegat valorat en uns mil euros.

La policia va comprovar que tot plegat havia estat sostret en dos supermercats propers. Dins del vehicle també es van trobar dues bosses folrades que havien preparat per eludir els sistemes d'alarma dels establiments.

Finalment es va detenir els tres ocupants del vehicle com a presumptes autors de furts. Són Costica Catalin C., de 27 anys i veí de Lloret de Mar (Selva); Ilona Madalina C., de 24 anys i veïna de Malgrat de Mar (Maresme); i Marinela Violeta V., de 19 anys i veïna de Malgrat de Mar (Maresme).

Els detinguts van passar el 20 de juliol a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que va decretar llibertat amb càrrecs per a tots tres.

La segona actuació va ser el 7 d'agost, cap a les dotze del migdia. Des d'un supermercat de Palamós es va donar l'avís que dues dones presumptament furtaven ampolles de licors i que en ser descobertes havien fugit.

Una patrulla de paisà es va adreçar al lloc i després d'una recerca per la zona van localitzar un vehicle estacionat prop del supermercat i ocupat per dues persones amb actitud de guaita.

Els mossos els van identificar i van comprovar que dins el vehicle hi havia 33 pots de desodorant, 6 ampolles de licors, diversos articles de cosmètica i refrescos, tot plegat per valor de 115 euros.

També per la zona, una altra patrulla va localitzar les dues dones que, presumptament, havien anat a furtar al supermercat.

Durant l'actuació es van localitzar tres bosses de mà, que havien estat folrades per evitar els sistemes d'alarma de l'establiment.

Les quatre persones identificades, totes elles de nacionalitat romanesa i amb nombrosos antecedents, van quedar detingudes com a presumptes autores d'una falta de furt. Són Vasile-Ilie C., de 25 anys, i Ilieana Mihaela P., de 22, ambdós veïns de Lloret de Mar (Selva); Rozica B., de 52 anys i veïna de Palafolls (Maresme), i Claudia S., de 41 anys, veïna de Malgrat de Mar (Maresme).

Els detinguts, van ser citats per declarar als jutjats de La Bisbal d'Empordà.