L'oposició d'Endavant Cerdanya (EC) a l'Ajuntament de Puigcerdà va proposar dilluns al vespre en un ple municipal que el govern de CiU es rebaixi el sou el 7% com a mesura solidària a la pèrdua de la paga de Nadal per part dels treballadors. L'alcalde, Albert Piñeira, va refusar de ple la proposta afirmant que els sous del mateix alcalde i dels regidors "ja són dels més baixos d'una capital de comarca com Puigcerdà".

La proposta va encendre una discussió en la qual el govern va retreure a l'oposició que faci ara la demanda quan no ho va fer en el mandat anterior. Lourdes Porta va recordar que els dos regidors d'EC ja destinen tota la seva assignació a causes solidàries de Puigcerdà i que, per tant, ja no es poden rebaixar més el que cobren.

Piñeira va qualificar la proposta de d'"incoherent i populista" i va explicar que cobra 798 euros nets al mes en dotze pagues i sense Seguretat Social, que els tinents d'alcalde cobren poc més de 500 euros i els regidors de la resta de govern per sota d'aquests 500 euros.

L'alcalde va remarcar que quan CiU era a l'oposició no ho va demanar a ERC perquè ja veien que eren retribucions baixes.

Modificació del pressupost

En el ple Piñeira i Porta també van discutir sobre una nova modificació del pressupost. Aquest canvi respon a la inclusió en les partides d'ingressos i despeses dels diners del crèdit que li ha concedit l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Albert Piñeira va considerar que es tractava d'una modificació "eminentment tècnica". La modificació també contempla l'ús de diners reservats inicialment per a possibles demandes judicials per al Pla de Millora de la Qualitat Urbana.