La previsió de risc extrem d'incendi forestal a les comarques centrals que ha emès el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha portat a suspendre els permisos per a la realització d'activitats que puguin generar perill d'incendi forestal en alguns municipis de les comarques de l'Anoia, el Bages i el Solsonès. En aquest sentit, queda prohibit generar restes vegetals, feines agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc. El Pla Alfa 3, que aplica aquestes mesures extraordinàries, s'aplicarà a partir d'aquesta mitjanit a 44 municipis de la zona.

Segons el mapa diari de perill d'incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d'incendi s'incrementarà aquest dimecres sobretot a la Catalunya central. El perill és molt alt i o extrem puntualment al centre, i entre alt i molt alt al prelitoral del terç sud del país, interior de Girona i Empordà. El perill és entre alt i moderat al litoral central i baix només al Pirineu més occidental.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, per aquest dimecres s'esperen durant la tarda alguns ruixats febles i aïllats al Pirineu, sobretot al sector occidental, localment acompanyats de tempesta.

Pel que fa a les temperatures, pujaran lleugerament. Les mínimes es mouran entre els 11 i 16 ºC al Pirineu, entre els 19 i 24 ºC al litoral central i sud i al prelitoral sud, i entre els 16 i 21 ºC a la resta del territori. Les màximes oscil·laran entre els 27 i 32 ºC al Pirineu i al litoral, i entre els 31 i 36 ºC a la resta, localment més altes a Ponent.

Pel que fa al vent bufarà fluix i de direcció variable a l'inici i final del dia, amb predomini del terral al litoral de matinada. Durant les hores centrals del dia s'imposarà el component sud arreu, fluix amb cops moderats, més reforçat a la meitat nord del litoral i prelitoral durant la tarda. A més, al final del dia entrarà la tramuntana fluixa amb cops moderats a l'Alt Empordà.

La Direcció General de Protecció Civil manté en situació de prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat).