Mil participants van córrer ahir per l'Empordà en una cursa solidària a Cantallops organitzada per Klassmark que va aconseguir recollir en un matí deu mil euros que es van entregar al Consell Comarcal de l'Alt Empordà per destinar-los a les persones o espais afectats per l'incendi del 22 de juliol. La cursa començava a les nou del matí i el darrer corredor arribava a les tres de la tarda.

Un dels organitzadors de l'empresa Klassmark Trail, Gerard Millàn, explicava que els corredors han vingut d'Andorra, de Barcelona, de Tarragona, de Ribes de Freser i de molts altres indrets de Catalunya per participar en la iniciativa solidària aportant els deu euros de la inscripció. Molts dels corredors no havien visitat la comarca, arribaven per l'autopista i enfilaven els cinc quilòmetres des de la Jonquera a Cantallops i "arribaven molt commocionats, veien cremat i els impressionava molt". La cursa no es va portar a terme per zones cremades per no afectar la futura recuperació sinó que ha transcorregut per pistes i camins ja existents que creuaven en alguns indrets espais afectats per les flames.

La cursa comptava amb dos recorreguts, un de deu quilòmetres que el 90% del recorregut era a l'entorn de paisatges afectat per les flames, i una cursa més exigent físicament de 21 quilòmetres per l'Albera on només en una part, un 20% es corria proper a espais calcinats. Els organitzadors remarquen que en cap cas, però, s'han trepitjat terrenys cremats.

El miler de persones i els organitzadors van permetre en només unes hores recaptar 10.000 euros. Empreses com Frit Ravich, Haribo, Miquel Alimentació o Construccions Rubau han col·laborat amb el producte.