durant les properes setmanes està previst que a Figueres es posin en marxa diversos espais d'aparcament de pagament, les tradicionals zones blaves. Aquesta mesura que ja feia temps que estava programada no ha estat molt ben rebuda per la ciutadania en general i, sobretot, s'hi han oposat els ciutadans de la nova asssociació de veïns Enric Morera.

L'Ajuntament argumenta que els figuerencs d'aquest barri viuen al centre de la ciutat i que al Rovell de l'Ou hi ha zones blaves per tot arreu. Els afectats es defensen al·legant que molts habitatges no compten amb pàrguing propi i que de centre poc perquè des del consistori no s'hi fa mai res a la zona. Les converses segueixen obertes i la solució la veurem pintada a l'asfalt en pocs dies.

Des de l'Ajuntament de la capital altempordanesa fa setmanes que expliquen que d'aquestes zones blaves, també en floriran a l'entorn de l'hospital i a la plaça del Sol, s'engegaran perquè en els contractes signats amb les empreses concessionàries que han construït aparcaments darrerament a la ciutat s'hi inclou una clàusula que diu que a l'entorn d'aquests pàrquings no poden existir places gratuïtes. Des d'un punt de vista empresarial, chapeau. Pels figuerencs, sobretot pels veïns de les zones afectades, un perjudici notable.

L'oposició que ha esclatat als carrers de l'A.V. Enric Morera es podria haver evitat amb una relativa facilitat. Fa mesos, fins i tot diria que anys, que se'ns explica que el pla de mobilitat de Figueres inclou la implantació de zones verdes, aparcaments per a residents que ja funcionen amb moltes altres ciutats amb un èxit notable. Engegant al mateix temps aquest projecte i el d'ampliació de les zones blaves s'hagués desactivitat la protesta veïnal i s'hauria avançat en el model de ciutat que des de fa 5 anys està impulsant l'alcalde de Figueres, Santi Vila.

Quin problema hi ha perquè no es posin en marxa les zones d'aparcament verdes per a residents? No se'ns ha explicat que hi hagi cap clàusula amb els contractes amb les concessionàries dels pàrquings que digui que tampoc poden existir aquest tipus de places. Enmig de les converses entre el consistori i els veins de l'A.V. Enric Morera seria bo que es posés a sobre la taula les places per a residents i que es comencés a treballar de debò per executar aquesta iniciativa. I no només en aquest punt.

Mentre continuï el silenci al voltant de les zones verdes en benefici de les zones blaves la polèmica continuarà encesa i l'argument de l'afany recaptatori del consistori guanyarà pes dia rere dia. I si a Figueres tenen dubtes que preguntin a Castelló d'Empúries, i més concretament a Empuriabrava, on fa mesos que l'Ajuntament del municipi està patint un cas similar.