L'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich (Tossa Unida), ha renunciat a la paga extra de Nadal en solidaritat amb els treballadors públics del seu municipi que no la percebran aquest any.

En declaracions a Europa Press, Saladich ha afirmat que ha renunciat perquè "no seria just cobrar aquests diners quan a tots els treballadors públics de l'ajuntament se'ls ha tret la paga" i ha assegurat que la seva acció és un acte de coherència amb la situació actual.

Ha explicat que és l'única component del govern municipal que ha pogut renunciar a la paga perquè la resta de membres de l'equip no tenen dedicació exclusiva i, per tant, no han tingut l'opció de prendre aquesta decisió.

L'acusen de cinisme

El dirigent de Ciutadans (C's) a Girona Fran Hervías ha acusat avui l'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich (Tossa Unida -TU-), de "tenir una actitud cínica" en renunciar a la paga extra de Nadal després d'haver-se apujat el sou al començament de la legislatura municipal un 133 per cent.

"Cal tenir molt cinisme per fer aquest anunci populista a la premsa quan és l'alcaldessa que més s'ha apujat el sou de tot Catalunya", ha assegurat Hervías.

En aquest sentit, ha subratllat: "La primera decisió que va prendre l'alcaldessa en accedir al poder l'any passat va ser apujar-se el sou un 133%".

"El cost total per al poble de Tossa del sou de l'alcaldessa són 61.146,76 euros l'any, és a dir, 3.495 euros el mes per catorze pagues, més la Seguretat Social", ha assegurat el dirigent de Ciutadans.

Hervías, que ja va denunciar el sou de l'alcaldessa al Síndic de Greuges, ha mantingut que el salari del primer regidor "equival al d'un sotsdirector general, quan a la senyora Saladich no es el coneix cap tipus d'estudis superiors i el municipi amb prou feines arriba als 6.000 habitants".

Finalment, el dirigent de Ciutadans ha emplaçat l'alcaldessa a fixar-se un sou conforme a "la realitat social que viu el municipi i al treball real que ella exerceix en una localitat d'uns 6.000 habitants".