La construcció de la biblioteca de Porqueres, iniciada l'any 2010, ha entrat en la seva recta final. Segons ha especificat l'alcalde del poble, Salvador Ros, s'espera que les obres finalitzin durant el mes de setembre, però no serà fins al primer trimestre de 2013 que la instal·lació es posarà en marxa.

Pel moment, continua vigent un decret estatal segons el qual l'Ajuntament no pot contractar directament nou personal. Segons va informar Ràdio Banyoles, el consistori ja va fer arribar fa uns mesos una consulta al Govern estatal informant sobre la particulartitat del cas, però el Ministeri encara no els ha fet arribar cap resposta. És per això que, des de l'Ajuntament, s'estan estudiant diferents opcions, com per exemple, coordinadament amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat, crear una comissió de serveis amb alguna altra administració.

Salvador Ros espera que la construcció de la biblioteca, que es produeix a la zona on s'agrupen altres equipaments com el CAP o el centre de dia per a gent gran, sigui el primer pas per la construcció d'una Plaça Major que esdevingui un espai de referència a la localitat. "És una clara aposta per potenciar el sector que pot marcar un abans i un després a Porqueres" assegura. Tot i això, és prudent i aclareix que no tenen pressa per posar en marxa la biblioteca, ja que en primer lloc "han d'estar segurs que la instal·lació es pugui mantenir".

La biblioteca, situada prop de l'escola principal del poble, L'Entorn, "beneficiarà la mainada i els permetrà realitzar activitats extraescolars" assegura Ros.