La secretaria de Territori i Mobilitat de la Generalitat va desestimar el 4 de juliol el recurs de l'empresa Turispania, gestora de la concessió marítimo-terrestre del Club de Mar de Sant Feliu de Guíxols, contra l'ordre d'obrir al públic els accessos a la platja i la sanció de 4.416 euros. Des d'aleshores, l'assumpte ha viscut certa efervescència amb la insistència del grup d'ICV perquè el mur de Can Rius es tiri a terra, i més després que l'alcalde Joan Alfons Albó (CiU) es mostrés disposat a actuar d'immediat, i subsidiàriament, un cop s'acabés el termini donat per la Generalitat a l'empresa perquè ho executés voluntàriament. El punt més àlgid fou aquest diumenge, quan un veí de la ciutat va entrar al Club de Mar amb un mall i va fer un forat (ja tapat) al mur. No obstant això, Turispania ha obert el camí judicial amb un recurs contenciós administratiu, cosa que el president de l'empresa, Ramon Gabarró, va recordar ahir: "Entenc que amb el recurs contenciós administratiu, l'enderroc queda paralitzat i no es pot fer res fins que hi hagi resolució judicial".

Gabarró va recordar que "estem en un estat de dret", de manera que va defensar que "ens acollim a les possibilitats que ens dóna la llei" per defensar els seus interessos i presentar aquest contenciós administratiu. En aquest sentit, va manifestar que si la resolució judicial és desfavorable als seus interessos, l'hauran d'acatar i procedir al desmuntatge de la paret i, per tant, a l'obertura del pas públic per la finca (el pas tancat més visible és la paret de Can Rius, si bé també hi ha un altre pas tancat).

Al seu entendre, i mentre no arriba aquest pronunciament judicial, el president de Turispania va manifestar que la concessió de la qual gaudeix el Club de Mar és vigent fins el 2018, i fins aleshores creu que l'accés romandrà tancat al públic. Sobre el futur, va manifestar que "ja veurem què passarà el 2018". Respecte a la pressió que exerceix ICV amb concentracions i comunicats, Gabarró considera que estan "obcecats" amb aquest tema i que si són un partit democràtic, haurien de respectar la llei i esperar la resolució judicial. També va manifestar que "sempre m'he mostrat dialogant" per trobar una situació satisfactòria.