Els regidors i l'alcalde d'Agullana ha decidit no assistir com a govern al festival solidari organitzat per l'Ajuntament de Figueres per recollir fons pels damnificats pel foc, en protesta per l'actitud del govern figuerenc que ha inclòs un projecte de 740.000 euros per renovar la xarxa d'aigua a la petició d'ajudes per part de l'administració pels afectats dels incendis. Els regidors i l'alcalde hi assistiran només a títol individual per "respecte" als damnificats i qualifica de "cinisme i hipocresia política" organitzar aquest acte quan s'ha demanat deu vegades més que la resta de poblacions, sense haver resultats afectats pel foc.

El festival benèfic se celebrarà el 8 de setembre al Teatre Municipal El Jardí i tots els diners recaptats amb els cinc euros de l'entrada s'entregaran al Consell Comarcal que canalitza les ajudes. Justament al consell van fer arribar els ajuntaments les ajudes que es demanen pels danys a béns públics ocasionats per l'incendi. Les xifres oscil·laven entre pocs milers d'euros i els cent mil de l'Ajuntament de la Jonquera per part de les poblacions on se'ls ha malmès patrimoni i massa forestal. En el cas de Figueres en demanava 740.000 dels 1,3 milions del total per una obra per crear una nova canalització perquè si per alguna raó es fes malbé, es disposés d'alternativa per alimentar Figueres.

Davant d'aquesta actitud, l'alcalde, Alfons Quera, ha decidit que "no acompanyarem l'Ajuntament en aquest acte, per mostrar el desacord davant el que considerem un acte d'insolidaritat" demanant unes ajudes quan el seu terme no s'ha cremat. Per Quera, és un acte de cinisme i hipocresia organitzar un acte solidari i llavors fer una petició de quantitats tan elevades i "per accions que no tenen res a veure amb els incendis". Ahir al vespre hi havia festivals a Cantallops i Llers, dues de les poblacions afectades pels focs.