L'Ajuntament de Blanes s'ha marcat com objectiu combatre tots els inconvenients que comporta la concentració d'oci nocturn al municipi. Per això, el consistori ha unit esforços amb l'associació de veïns dels Pins, els establiments d'oci nocturn de la zona, la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i la Creu Roja per dissuadir el consum d'alcohol a la via pública fora de les zones autoritzades i eliminar el soroll derivat de la llei antitabac. A més, fruit d'aquest treball conjunt també s'han realitzat actuacions concretes als carrers cèntrics Olivers, Eivissa, Menorca, Josep Trueta i l'avinguda Mediterrani.

A més d'aquests esforços, la Federació de Locals d'Oci Nocturn de Catalunya (FECASARM) ha realitzat durant els dos últims caps de setmana la campanya 'Maximum Fun, Minimum Disturbance' on diversos promotors cívics van parlar amb els clients i veïns del municipi per conscienciar-los sobre aquesta problemàtica i van penjar pòsters a diversos locals de restauració d'oci nocturn de Blanes.

Aquesta campanya ha complementat la tasca continuada que realitza la Creu Roja en aquesta localitat de la Selva. Aquesta entitat instal·la, des de fa uns mesos, un estand informatiu tres nits per setmana des de les dotze de la nit i fins a les quatre de la matinada on es promou el civisme. Aquet projecte que compta amb al col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i es troba dins el programa 'som.nit' inclou patrulles mixtes dels cossos de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Totes aquestes activitats de caràcter informatiu i preventiu s'executen en el marc del Pacte per la Convivència Nocturna (PCN).