La Federació de Locals d'Oci Nocturn de Catalunya (FECASARM) ha realitzat aquesta nit de divendres a dissabte la campanya per combatre el soroll i les actituds incíviques 'Maximum Fun, Minimum Disturbance' a Lloret de Mar. La iniciativa, que s'ha fet per segon any consecutiu, ha comptat amb el suport del consistori i de l'associació de bars i restaurants d'aquesta localitat i ha repartit unes 2.000 polseres per fomentar el civisme en horari nocturn. Aquesta campanya també s'ha realitzat a Platja d'Aro, Blanes i Salou. El president de la FECASARM, Joaquim Boadas, ha destacat que el projecte ha tingut "molt bona acollida" i preveuen repetir aquesta iniciativa pedagògica l'any vinent.

La campanya, que enguany ha arribat a la seva segona edició, ha comptat amb dos promotors cívics que han donat informació, han penjat diversos cartells de la campanya i han repartit durant aquesta nit de divendres a dissabte unes 2.000 polseres amb el lema del projecte 'Maximum Fun, Minimum Disturbance'. Aquesta iniciativa ha arribat després la controvèrsia que es va generar en aquest municipi amb el programa de televisió alemany que mostrava i potenciava el turisme de borratxera a Lloret de Mar.

La campanya també ha començat aquesta setmana a Platja d'Aro, Blanes i Salou i el president de la FECASARM, Joaquim Boadas, ha ressaltat que la iniciativa ha impactat directament o indirectament a unes 500.000 persones d'aquetes quatre localitats. "L'objectiu és que el projecte ajudi a millorar la convivència nocturna als diferents municipis i mostri que oci i descans són dos conceptes compatibles", ha ressaltat Boadas. Aquest projecte pedagògic vol incidir en quatre línies d'acció: el consum responsable d'alcohol, la diversió controlada, el respecte vers els drets dels tercers i el consum de tabac a la via pública sense alterar el descans dels veïns.

A Lloret de Mar, el president de la FECASARM ha assegurat que la campanya ha rebut "molt bona acollida" i ha estat "tot un èxit". "La gent s'apropava als promotors i els veïns i turistes que estaven a la zona demanaven les polseres i estaven interessats en aquesta problemàtica", ha assenyalat. Segons Boadas, el fet de comptar amb elements "desenfadats" com les polseres i realitzar campanyes més "dinàmiques" és un dels elements claus per combatre el soroll i les activitats incíviques en aquests municipis. "Amb normatives, ordenances municipals i elements coercitius no n'hi ha prou, és important aportar una altre vessant", ha destacat.

Boadas ha explicat que la federació preveu tornar a repetir aquesta iniciativa l'any vinent utilitzant les polseres per aconseguir un "major impacte".