Dues mil espelmes van il·luminar ahir per dins i per fora l'església catedralícia de Castelló d'Empúries en un espectacular iniciativa del castelloní Bruno Pérez. Es materialitzava el projecte d'il·luminació amb espelmes que va quedar finalista al concurs de l'empresa Ceres Roura. S'hi van afegir centenars de persones portant les tres mil espelmes que es van vendre per recollir fons per als damnificats del foc de l'Empordà.

A l'exterior del temple, a peu de la portalada s'hi situaven 1.700 espelmes que van encendre els voluntaris. La basílica s'encenia en tota la seva façana amb espelmes a tot el conjunt, fins i tot al campanar. A l'interior, 300 més feien un recorregut i 100 flotants donaven un aire místic donant llum a la peça central del retaule d'alabastre, la Verge de la Candelera. Als assistents se'ls va guiar en un recorregut per l'exterior i l'interior accedint per una porta lateral del temple i sortint-ne per l'altra.

El projecte participa al concurs "Il·lumina el teu espai" de Ceres Roura en el qual han quedat finalistes altres propostes d'arreu de l'Estat, i una d'elles a Besalú.