Ecologistes en Acció de Catalunya reclamen una veda total de cinc anys per al corall vermell, que es prohibeixi la seva comercialització davant el crític estat en el qual es troba a la costa catalana i que augmenti la vigilància per garantir la seva conservació.

La petició dels ecologistes coincideix amb la notícia del decomís de deu quilos de corall de talla inferior a la mínima legal en dues intervencions recents realitzades a Roses i Cadaqués (Alt Empordà), a pescadors autoritzats. Davant d'aquesta notícia, els ecologistes van voler recordar que hi ha deu llicències legals per a la pesca o recol·lecció del corall a Catalunya, però que el nombre molt superior de pescadors furtius fa que entre tots s'estigui arribant al límit de la seva viabilitat.

Encara que no es tracta d'una espècie amenaçada en àmbit mundial, a Catalunya fa molts anys que el corall vermell està en clara regressió, i el seu creixement és molt lent -només creix uns mil·límetres l'any-. Segons els ecologistes, es pesquen exemplars de talla inferior a la legal perquè pràcticament no es pot trobar corall vermell de certa edat. A més, consideren que és especialment alarmant que siguin pescadors "legals" que coneixen la normativa els que l'incompleixin.

Ecologistes en Acció reclamen que no es renovin les actuals llicències quan es jubilin els titulars.