La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha creat una nova taxa sobre els materials i activitats que es realitzen en els Centres d'Aprenentatge (Cda, cases de colònies on es desenvolupa una part dels objectius de l'assignatura) a partir del pròxim curs, que suposa una aportació de fins a tres euros per alumne i dia, segons una resolució de la Generalitat a la qual va tenir accés l'agència Europa Press.

D'aquesta manera, les activitats d'un dia de durada costaran a l'alumne dos euros al dia, mentre que les de més d'un dia de durada tindran un cost de tres euros per estudiant i dia. En declaracions a l'agència, la directora general d'Educació Secundària i Batxillerat, Teresa Pijoan, explicava que aquesta taxa "és una ajuda per a les activitats didàctiques i els materials", que contribuirà a pal·liar les despeses d'allotjament i neteja.

Millora de material

"Es tracta d'activitats totalment gratuïtes ofertes a molts alumnes, i a més els materials necessiten una renovació", va explicar Pijoan, que assegura que aquesta aportació millorarà el material i, sobretot, permetrà mantenir el servei amb normalitat.

Tot i això, ha rebutjat que es tracti d'un copagament del servei, ja que els diners dels alumnes incideixen en el material i no en el pagament dels 50 professors empleats en aquests centres, i un copagament "seria pagar una part del servei, no del material".

Defensen que la taxa és un nou preu públic per al servei d'activitats d'ensenyament i aprenentatge realitzades pels alumnes assistents als camps d'aprenentatge (llocs on poden desenvolupar tasques d'experimentació en un medi natural, cultural i històric singular).