El projecte d'adequació paisatgística i de creació d'un itinerari didàctic al parc Els Estanys de Platja d'Aro que està desenvolupant l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro tindrà enllestit en breu una part de la fase inicial. Actualment s'està perfilant aquesta ruta de natura i els diversos miradors que permetran l'observació de les aus que habiten la zona humida o hi fan estada durant les migracions, i que el Grup de Natura Sterna, que ha contribuït activament en el disseny de l'espai, ha xifrat en 250 espècies. Durant la propera tardor es reforestaran 35.000 metres quadrats com a zones d'ombra, amb espècies autòctones com ara pins, sureres, roures i comunitats del bosc de ribera: la salzeda, l'albereda, la reixa i l'omeda. Segons fonts municipals, amb aquesta intervenció l'Ajuntament vol generar un gran parc urbà de 15 hectàrees de gran atractiu ciutadà i turístic, on hi seran compatibles la visita pública i didàctica controlada; la potenciació de la diversitat biològica de la zona; la recuperació dels hàbitats i els ambients naturals originaris; i l'observació ornitològica.

El consistori destina 168.000 euros en aquest projecte, que preveu una segona fase més endavant per completar la zona verda. Part important del projecte la juga a bassa del Parc dels Estanys amb capacitat per a 60.000 metres cúbics: recull l'excedent d'aigües del riu Ridaura i de la xarxa d'aigües pluvials quan hi ha fortes precipitacions gràcies a una obra hidràulica que d'una banda evita inundacions al nucli urbà de Platja d'Aro, i de l'altra pemet la recuperació d'un espai de 15 hectàrees d'aiguamolls amb canyissars com ho havien estat abans del desenvolupament agrícola del pla. El parc presenta una forma rectangular i delimita amb els carrers Luxemburg, Tramuntana, la zona urbana d'Els Estanys i pel Ridaura.

Per qüestions de preservació i de seguretat es mantindrà l'actual tancament perimetral del Parc i l'accés i la sortida es farà per tres punts de la zona nord-est del Parc, que coincideixen amb les zones verdes de la zona urbana d'Els Estanys i el carril bici. A l'interior hi haurà una segona tanca de filat cinegètic a 20 metres de la zona d'aigua per protegir la fauna existent i una barana de fusta amb un recorregut de 570 metres que farà de tancament de la zona del camí i limitarà l'accés a la resta del parc.

L'itinerari interior tindrà una amplada de 3 metres connectant els punts de guaita, situats en llocs estratègics de visió. Hi haurà un mòdul d'informació en l'accés principal del parc, tres punts d'observació i tres zones d'estada, descans i joc; i també diversos elements de senyalització per afavorir una major claredat en els missatges visuals. Simultàniament, a la zona més exterior del Parc s'hi faran plantacions per generar una pantalla natural acústica.

La generació i recuperació de diferents habitats naturals com el bosc de ribera, zones temporal i altres permanentment inundades en diferents profunditats, han d'afavorir més la instal·lació o estada migratòria d'espècies ornitològiques que ja ho fan ara de manera natural.

Pel que fa a l'estanyol s'estudiarà la possibilitat d'establir-hi una població de peixos -el fartet o la gambúsia- que sigui capaç de controlar els invertebrats aquàtics i els mosquits. Es compta que els amfibis i els rèptils colonitzin l'espai de manera espontània, a partir de les poblacions del voltant. A la part terrestre del Parc, i tenint en compte que estarà tancat, s'estudiarà la possibilitat de reintroduir la tortuga mediterrània. En relació als mamífers (teixons, guineus, etc) es valorarà la instal·lació de refugis artificials i passos a la tanca.