Figueres ha detectat en les darreres setmanes una allau de robatoris a vehicles a la zona del Parc de les Aigües. Concretament, a la zona de l'aparcament dissuasiu del Rec Arnau en les últimes dues setmanes s'han denunciat vuit casos de cotxes rebentats. Segons el regidor de Seguretat, José Luis Yécora (CiU), la Policia Local i els Mossos d'Esquadra ja han incrementat la vigilància en aquesta zona. A més, però, el consistori estudiarà la possibilitat d'instal·lar-hi càmeres de videovigilància per evitar que es converteixi en una zona conflictiva.

"Ja hem fet la part més costosa de connexions i distribució de dades així que, un cop s'hagin posat en marxa els punts on actualment tenim càmeres, estudiarem també fer-ho en aquest aparcament", assegura el regidor. En aquest sentit, Yécora recorda que aquest aparcament es va construir amb una voluntat dissuasiva per evitar que els vehicles entressin al centre de la ciutat. Precisament, s'hi estacionen moltes persones que vénen de fora per visitar la ciutat. Pel que sembla, no només se n'han produït al pàrquing. En d'altres punts d'aquesta zona on també s'estacionen vehicles també n'hi hauria hagut tot i que, segons el regidor, només consten vuit denúncies. De fet, el regidor del PSC Pere Casellas penjava aquest dijous a les xarxes socials que en un altre punt d'aquest barri hi havia restes d'un robatori en un cotxe. "La policia creu que es tracta de persones que han actuat en altres llocs i que es van desplaçant. Ara ha tocat aquesta zona", explica.

Menys que l'any passat

Malgrat això, Yécora insisteix que "des del punt de vista de xifres a tot Figueres, durant els set primers mesos de l'any, el nombre de vehicles on s'ha robat és sensiblement inferior a la registrada el 2011". Tot i no concretar dades, l'edil diu que s'està treballant en aquest sentit i recorda que la instal·lació de càmeres de videovigilància -que han d'estar plenament operatives en les properes setmanes- ha de permetre actuar en aquest sentit. Per aquest motiu, ha explicat que un cop es posi això en marxa, treballarà perquè es puguin posar dos o tres aparells d'aquestes característiques en aquest aparcament. "Tenim la sala de control i el sistema de transmissió de dades, per tant no seria tan costós fer-ho", afirma.

La ciutat està a punt de posar en marxa aquest sistema de control en quatre punts de la ciutat: l'aparcament del poliesportiu, el dels Fossos, el carrer Rubaudonadeu i la plaça de la Palmera. Els primers dispositius es van començar a instal·lar el passat mes de juny a la zona de l'hospital i s'espera que properament es posin en funcionament.

El procés, però, ha estat llarg. Es va anunciar el mes de març de 2010 arran d'un augment de robatoris a vehicles a la via pública. Van obtenir el vistiplau de la Comissió de Control de dispositius de videovigilància però els tràmits administratius es van allargar i a l'hora d'adjudicar-ne la col·locació la primera empresa hi va ?renunciar. També ho va fer la segona i, finalment, ho va assumir la tercera.