L'Ajuntament de Figueres ha aclarit que l'incendi que a finals de juliol va arrasar la comarca de l'Alt Empordà ha suposat per al consistori unes pèrdues en béns de titularitat pública de 26.000 euros, no de gairebé 740.000 euros com va informar el Consell Comarcal.

"En l'informe presentat al Consell Comarcal hi ha un error on es barreja el projecte de millora de les canonades que transporten aigua de Boadella fins a l'àrea urbana de Figueres amb el projecte de millora de la infraestructura-la", ha apuntat el consistori en un comunicat.

Per això, des de Figueres ha volgut aclarir que es necessiten simplement 26.000 euros per reparar el tram de canonades que va quedar afectat per l'incendi, tot i que en l'informe s'especifica la quantitat de diners que seria necessària per realitzar un projecte que garantís el subministrament d'aigua en cas d'incidènci.

"Recordeu que si l'incendi hagués trencat la canonada, la ciutat de Figueres i part de la comarca - més de 50.000 persones - s'haguessin quedat sense aigua, un mínim d'entre set i deu dies", ha afegit.

Finalment, des del consistori han lamentat l'error d'interpretació i s'insisteix que, com a capital de comarca, Figueres sempre ha estat al costat dels pobles i persones damnificades per l'incendi, és a després de rebre dures crítiques de la resta d'ajuntaments per la alta suma de diners que reclamava.