Ahir va morir als 64 anys d'edat l'exalcalde de la Vall de Bianya Moisès Dorca, que va estar al capdavant de consistori garrotxí durant el període comprès entre els anys 1991 i 2003. Durant aquests dotze anys com a batlle, Dorca va impulsar diversos projectes per tal de projectar els recursos i la imatge del municipi.

Una de les accions més destacades al capdavant de l'Administració va ser la creació d'una xarxa d'abastament d'aigua, infraestructura que va resultar cabdal per tal de proveir d'aigua potable els 90 quilòmetres quadrats pertanyents als diversos sectors que configuren la plana de la Bianya. Amb aquest projecte, que es va impulsar arran de la construcció dels túnels de Capsacosta a la carretera C-153 -durant les obres es va localitzar un gran cabal d'aigua provinent de la muntanya-, es va poder resoldre una de les pitjors problemàtiques del municipi, en el qual molts dels seus residents havien d'obtenir el subministrament mitjançant pous o cisternes. Així doncs, amb aquesta acció es van poder combatre les exigències geogràfiques del municipi, on diverses masies estaven disseminades pel territori i això dificultava l'existència d'una xarxa d'aigua potable completament normalitzada.

Lluitar contra les dificultats de les masies disperses per la zona va esdevenir un dels objectius principals durant el mandat de Dorca com a alcalde. En aquest sentit, exceptuant la seva aposta pel subministrament de l'aigua, el batlle també va emprendre un pla d'electrificació rural que va acabar beneficiant unes 20 cases de la Vall de Bac, nucli de població pertanyent a la Vall de Bianya.

Promocionar el poble com a valor turístic també va ser una de les fites que es van tirar endavant amb el govern presidit per Dorca. En aquest sentit, una de les accions fonamentals va ser l'aposta que es va efectuar amb la Via Romana del Capsacosta, quan l'exbatlle va ?decidir principar el projecte i donar una vàlua turística al municipi.

Entesa amb Sant Joan

La bona entesa entre la Vall de Bianya i Sant Joan les Fonts, els dos municipis que confeccionen el nucli de la Canya, també va ser una nota predominant durant els anys de mandat de Dorca. Així ho destacava ahir l'alcalde de Sant Joan i president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, el qual subratlla que Dorca va mantenir des de sempre "un fort compromís no només amb el nucli urbà, sinó també amb tota la comarca en general".

Dorca, que lluny de l'alcaldia també s'havia dedicat tota la vida al món de la construcció i l'hostaleria, serà enterrat demà a les onze del matí a l'església parroquial de Sant Martí de Capsec.