L'afer de les càmeres de vigilància instal·lades al centre cívic Tueda de Sant Feliu de Guíxols encara segueix sense resoldre's. L'oposició no rep explicacions per part del govern municipal (CiU-PSC) i les manifestacions fetes fins ara per part del regidor de Seguretat Ciutadana, Francisco Cárdenas (CiU) i l'alcalde, Joan Alfons Albó (CiU) no han donat resposta als interrogants que van obrir-se després que el portaveu d'ERC, Jordi Vilà denunciés que Cárdenas controlava des del seu telèfon mòbil les càmeres de vigilància del centre cívic que ningú sabia que s'havien instal·lat. Fa un mes que Tots per Sant Feliu (TSF) va entrar una instància a l'Ajuntament sol·licitant tota la informació relacionada amb la instal·lació de les càmeres però la formació no rep resposta malgrat que l'alcalde s'hi va comprometre.

El mes passat Albó va voler treure ferro a l'assumpte argumentant que entre 2001 i 2002 l'Ajuntament havia autoritzat la instal·lació de càmeres però l'explicació resulta poc consistent per a TSF, entre altres coses, i com posa de manifest el regidor Josep Saballs, perquè es tracta "de càmeres d'última generació amb infrarojos que no existien fa 10 anys". Saballs té clar que el silenci del govern és només una argúcia per guanyar temps i aconseguir solucionar aquesta situació de forma administrativa per impedir que es pugui provar la comissió d'alguna irregularitat en la instal·lació.

La sospita de TSF es fonamenta també en el fet que el regidor de Seguretat Ciutadana presumptament controlava les imatges de les càmeres a través del seu telèfon mòbil, com es va poder descobrir després que aquest truqués a algunes de les persones que estaven celebrant un aniversari al centre cívic -ell no hi era- advertint-los que havien de moderar la seva conducta i evitar utilitzar alguns elements del mobiliari de la manera com ho feien.

"Llicències de xèrif"

Que s'hagi arribat a aquesta situació evidencia que "el regidor [Francisco Cárdenas] s'ha agafat unes llicències de xèrif", argumenta Saballs, qui troba del tot inconvenient que el responsable de Seguretat Ciutadana pogués estar controlant en tot moment el que passava a l'interior del centre cívic sense que s'hagués informat de forma oficial que això succeïa.

I és que el desconeixement amb tot el que envolta la instal·lació de les càmeres és total per a l'oposició, que no sap ni qui és el responsable, ni quin procediment es va seguir des de l'Ajuntament, com tampoc coneix l'empresa que les va col·locar ni les persones que controlen les imatges enregistrades.

En una nota de premsa enviada als mitjans la formació avança que en cas de provar-se la irregularitat d'aquest assumpte podrien emprendre "les accions legals pertinents" per tal de depurar responsabilitats. Una advertència que no sona buida si es té en compte que durant l'actual mandat ja són quatre les ocasions en què la formació ha decidit acudir a la via legal per resoldre diverses qüestions.