No és novetat que es produeixen casos de sobreocupació en les habitacions d'hotels: el que significa que hi ha més llits dels que es permeten legalment per cada cambra. Encara que sí és sorprenent que els partits a l'oposició de Lloret i el propi equip de govern confirmen que no es fan inspeccions des de la Direcció de Turisme, de la Generalitat, per revisar aquesta situació als diferents establiments per allotjament en aquest municipi.

La queixa va sorgir per part del grup Iniciativa per Catalunya Verds de Lloret de Mar, que va anunciar que "des de mitjans de juliol, hem informat reiteradament el govern de la ciutat de diversos casos de sobreocupació en hotels de la nostra població". Segons ICV, "ja ha passat més d'un mes, des que vam fer aquest comunicat i encara no hi ha hagut cap tipus d'inspecció en els establiments que vam denunciar". Així, el partit a l'oposició recriminava a l'equip de govern de Lloret, format per CiU i ERC, "si de veritat existeix un interès per solucionar aquests problemes" o es tracta "d'una distracció, per part de l'Ajuntament, davant la inexistència de les inspeccions i la possibilitat de poder aplicar les sancions corresponents".

En aquesta mateixa línia, el regidor de Turisme de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, va recordar ahir que "la competència d'inspecció i, si és necessari, imposar sancions és de la Generalitat". A part, Orobitg va aclarir que "des de l'equip de govern hem fet arribar a la Direcció de Turisme un llistat d'hotels perquè es revisin". D'aquesta manera, el regidor va voler "donar la raó" al grup local d'ICV, encara que va destacar que "no és voluntat de l'Ajuntament de Lloret, que no es facin inspeccions".

Jordi Orobitg va assenyalar que "es van fer inspeccions als hotels de Lloret, pels casos de sobreocupació, durant la passada Setmana Santa". I segons Orobitg, des de llavors "no hi ha constància, de cap altra revisió d'aquest tipus, als establiments dedicats a l'allotjament en el municipi". A més, el regidor de Turisme va explicar que per Setmana Santa, quan es van produir les inspeccions en els hotels de Lloret de Mar per sobreocupació, "els empresaris van posar el crit al cel, advertint que aquesta problemàtica, en concret, no és endèmica de la ciutat".

Evitar situacions d'aldarulls

ICV de Lloret va recordar que "arran dels incidents de fa just un any, hi va haver una coincidència unànime en indicar la sobreocupació d'habitacions d'hotels com una de les causes" dels aldarulls de l'estiu passat. Així, el regidor de Turisme va compartir l'opinió aclarint que "nosaltres ja vam elaborar un llistat amb tots els hotels que vam detectar en els que es produïa aquesta situació". Per Jordi Orobitg, la sobreocupació en les habitacions, "és una de les qüestions que hem d'aclarir ja", tot i que va destacar que "fem tot el que hem de fer".