Un home de 79 anys ha mort ofegat el matí d'aquest dimecres a la platja de Riells de l'Escala (Alt Empordà), segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Una trucada al 112 ha alertat de l'accident quan passaven onze minuts de les nou del matí. El SEM s'ha desplaçat al lloc del sinistre amb un helicòpter medicalitzat i una ambulància. Malgrat els esforços per reanimar la víctima, no s'ha pogut fer res per salvar la seva vida. Amb aquesta mort, ja són setze les persones que han mort ofegades durant aquest estiu a les platges catalanes. La penúltima víctima va ser un home de 60 anys que va morir ofegat a la platja d'El Prat de Llobregat.

Protecció Civil va avisar aquest dimarts que en dies de plena onada de calor, és important tenir especial precaució en el bany, evitant l'exposició perllongada al sol les hores centrals del dia. I també recomana que en la mesura del possible es busquin zones de bany vigilades i estar-se a l'ombra.

A banda del SEM, diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat al lloc de l'ofegament, a la platja de Riells.

Segons les primeres informacions, dues persones han tret de l'aigua el cos d'un home inconscient i han avisat al telèfon d'emergències 112. Quan s'han produït els fets, el servei de vigilància de la platja no es trobava actiu encara.

Es tracta d'un home de 79 anys de nacionalitat espanyola i veí de Molins de Rei que ha patit una aturada cardíaca, segons ha informat protecció Civil.

Fins al lloc s'han desplaçat una ambulància de Suport Vital Bàsic i un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a més d'un metge del CAP de l'Escala. Els sanitaris han practicat la reanimació cardiopulmonar de l'home sense èxit. Fins al lloc també s'han desplaçat una patrulla mixta de la Policia Local de l'Escala i els Mossos d'Esquadra i 3 patrulles dels Mossos.