Les zones blaves causen polèmica allà on s'implanten. L'ultim exemple és a Salt. Durant les darreres setmanes s'han creat dues noves zones amb un total d'unes noranta places d'estacionament i no tothom ho veu ho ha vist amb bons ulls.

Recentment han aparegut pintades contra la zona blava a l'entorn de l'Estació Jove i a l'entorn del Parc Hospitalari Martí i Julià. La primera seria a petició dels comerciants i la segona perquè els qui han d'anar a l'hospital tin?guin més places disponibles, segons fonts municipals.

Pintades i cartells

A l'entorn de l'Estació Jove de Salt, l'Ajuntament hi ha creat 52 places de pagament per tal de garantir la rotació de vehicles i afavorir tant els comerços i els clients com els usuaris de l'oficina de correus. La zona s'ha creat a la plaça Ciutat d'Olot, entre els carrers Ramon y Cajal i Doctor Castany. En una de les pintades, escrita a terra, barrejant el català i el castellà i en color negre i vermell, s'acusava l'Ajuntament de ser uns "lladres" i recordaven que estem en època de "crisi". També s'han repartit cartells on es critica la decisió que apunten que correspon a la regidora de Seguretat, Anna Fusté: "Regidora Anna Fusté: Zona blava al teu carrer, aquí no ens fa falta". La signatura correspon a un "Veïns del sector de l'estació Jove de Salt", en general. També qüestionen que la zona blava respongui a un intent d'afavorir el comerç. En un altre cartell s'hi podia llegir: "Regidora Anna Fusté: Si no és comercial perquè ens poses zona blava?".

A la zona de l'hospital s'hi van generar 42 places la setmana passada. Disset són al carrer Llevadores entre l'avinguda Alfons Moré i el carrer Doctor Castany i 25 més al carrer Ramon y Cajal entre l'Avinguda de la Pau i el carrer Prat de la Riba. A l'entorn de l'hospital Santa Caterina hi ha sovint poques places disponibles per aparcar i el govern espera que aquestes places en rotació serveixin perquè n'hi hagi de lliures.