El Departament d'Ensenyament de la Generalitat va confirmar ahir que els 16 centres catalans concertats que separen els alumnes per sexes a Catalunya, entre els quals es troben les Alzines i el Bell-lloc, a les comarques gironines, mantindran el contracte que van signar amb el Govern català almenys fins que caduqui la seva vigència, el 2014, malgrat les sentències del Tribunal Suprem (TS) que rebutgen les ajudes públiques a aquest perfil d'escoles a les comunitats autònomes d'Andalusia i Cantàbria.

Així ho van confirmar ahir fonts del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que van confirmar que el contracte és vigent entre 2010 i 2014 i que es respectarà. Tot i això, des del mateix Departament no es va voler confirmar ni desmentir cap possible mesura a prendre un cop finalitzi la vigència de l'acord, fet que deixa la porta oberta a una reducció o eliminació de les ajudes que reben per part de l'administració els centres escolars concertats que separen l'alumnat per sexes. Aquesta informació va sortir el dia en què va transcendir que el Tribunal Suprem va donar la raó a la Junta d'Andalusia i al Govern de Cantàbria en què, amb fons públics, no es pot finançar col·legis privats que seleccionin alumnes per sexes.

Segons les mateixes fonts de la Generalitat, a Catalunya hi ha 16 centres concertats que separen per sexes, alguns dels quals relacionats amb l'Opus Dei, i sumen en total unes 10.000 places.

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat analitzarà quins possibles efectes poden tenir aquestes sentències a Catalunya, però va garantir que es respectarà la vigència del concert.

L'última vegada que es va renovar el concert amb el conjunt de les escoles concertades catalanes va ser al gener del 2010 i es va signar per a un període de 4 anys.