L´Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha decretat el tancament cautelar de la discoteca Sivas per incompliment "reiterat" de les condicions de la llicència, presentació de documentació al consistori i per produir molèsties als veïns de la zona. Fa un any que l´empresa va canviar de titular i, des de llavors, havia de presentar un estudi que acredités que complien amb les ordenances municipals en matèria acústica i havien instal·lat un limitador de so. El consistori ha assegurat que l´empresa no ha pres les mesures requerides durant aquest temps. "És lamentable que s´hagin de prendre aquestes decisions quan s´han donat totes les facilitats", ha assenyalat l´alcaldessa, Gisela Saladich.

Saladich ha explicat que el consistori ha decretat el tancament per "incompliment" reiterat de les condicions de la llicència atorgada el passat 5 d´agost del 2011", per no presentar la documentació necessària per realitzar la seva activitat i per produir molèsties als veïns d´aqueta zona de la població. "És lamentable que s´hagin de prendre aquest tipus de decisions quan s´han donat totes les facilitats per adequar l´activitat a la legalitat vigent", ha ressaltat l´alcaldessa.

La discoteca Sivas, situada al carrer Església - just davant de la seu de l´Ajuntament de Tossa de Mar- va canviar ara fa un any de titular. Aquest canvi estava condicionat al fet que els empresaris presentessin un estudi acústic que acredités que les emissions sonores a l´ambient exterior s´havien adaptat i complien amb el mapa acústic i les ordenances municipals. A més, la discoteca havia de tenir instal·lat un limitador de so amb registrador per tal d´assegurar que no se sobrepassessin els valors límits establerts. En aquest mateix escrit s´acordava que únicament es podia dur a terme l´activitat dins del recinte de la discoteca.

L´Ajuntament de Tossa de Mar ha confirmat que, durant tot aquest any, l´empresa no ha presentat la documentació ni ha pres les mesures requerides pel consistori. A més, ha realitzat activitats no autoritzades que han provocat les queixes dels veïns.