Catalunya bat el rècord com a principal destí espanyol del passat mes de juliol amb l'acollida de més de dos milions de turistes estrangers. Aquesta xifra suposa un augment del 9% en relació amb el mateix mes del 2011. Amb aquest augment es va impulsar créixer un 4,4% al conjunt d'Espanya, xifra que suposa un nou màxim històric mensual.

Així ho ha revelat l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) difosa aquest dimecres pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. El Departament, dirigit per José Manuel Soria, ha destacat que els principals mercats emissors són el Regne Unit, Alemanya i França, tot i que la pujada més forta en aquests set primers mesos de l'any ha correspost al mercat estatunidenc.

Per la seva banda, Balears es va posicionar en el setè mes de l'any com a segon destí espanyol, amb un augment del 2,6% en l'arribada de turistes, acaparant el 25,7% del total d'arribades internacionals.

Per contra, Andalusia acumula set mesos consecutius de caigudes en visites de les masses turístiques en recular el juliol un 2,1%, fonamentalment per la menor afluència de turistes britànics, qui fins ara han sigut el seu primer mercat emissor.

Líder els set primers mesos

Catalunya és la comunitat autònoma que més turistes estrangers ha rebut en els set primers mesos de l'any. Segons el balanç de Frontur, Catalunya amb un augment de l'11,5%, ha captat el percentatge més alt de visitants estrangers, un 25,6% del total de les arribades fins a juliol, fet que s'ha traduït en 8,4 milions de turistes rebuts.

En els set primers mesos de l'any, Espanya ha rebut un total de 32,8 milions de turistes internacionals, xifra que significa un 3,3% més respecte al mateix període de 2011. Mentre que només el juliol van visitar Espanya 7,7 milions de turistes internacionals, la qual cosa ve a se un 4,4% més que en el mateix mes de 2011, i acumula així tres mesos a l'alça després de caure l'abril un 1,7%, mes en el qual va retornar a nivells del 2009.