La mort d'un home de 79 anys ofegat a la platja de Riells de l'Escala eleva fins a 16 les víctimes aquest estiu a les platges catalanes, sis d'elles a les comarques gironines. El darrer a Girona va tenir lloc a la mateixa platja el 9 d'agost. El director general de Protecció Civil de la Generalitat, Manel Pardo,va demanar als banyistes que siguin prudents i adoptin mesures d'"autoprotecció".

El darrer banyista que ha perdut la vida en una platja va ser ahir al matí. El Servei d'Emergència Mèdica (SEM) va rebre l'avís quan passaven onze minuts de les nou del matí. Segons les primeres informacions, dues persones van treure de l'aigua el cos de l'home inconscient i van donar l'avís al servei d'emergències. El SEM es va desplaçar al lloc del sinistre amb un helicòpter medicalitzat i una ambulància. Els sanitaris van practicar la reanimació cardiopulmonar de l'home sense èxit i no va ser possible salvar-li la vida. A banda del SEM, fins al lloc es va desplaçar una patrulla mixta de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra i tres patrulles més dels Mossos d'Esquadra.

La víctima era un veí de Molins de Rei que hauria patit una aturada cardíaca quan es trobava a l'aigua. En aquest moment encara no estava actiu el servei de vigilància. Es tracta d'una platja molt concorreguda, davant el passeig de Riells, una de les àrees turístiques importants de la població. Però justament en aquest mateix punt del litoral va morir fa poc més de deu dies un altra banyista de 82 anys, també per una aturada cardíada. En aquesta ocasió es tractava d'un veí de Banyoles.

De les setze persones mortes al litoral català, la penúltima víctima va ser un home de 60 anys que va morir ofegat a la platja d'El Prat de Llobregat. A les comarques gironines, les primeres víctimes van ser una dona de 60 anys de nacionalitat francesa el 24 de maig a Colera. Just l'endemà un turista alemany que practicava surf estel va patir una aturada cardíaca i va morir.

Protecció Civil va avisar ahir que en dies de plena onada de calor és important tenir especial precaució en el bany, evitant l'exposició perllongada al sol les hores centrals del dia. I també recomana que en la mesura del possible es busquin zones de bany vigilades i estar-se a l'ombra.