Detingut per tenir un accident sota els efectes de l'alcohol, i no un xic sinó molt, fins al punt de superar vuit vegades la taxa permesa en conductors professionals; i per agredir els agents de l'autoritat i el personal de l'ambulància que li prestava auxili. Tots aquesta càrrecs pesen ara per ara sobre Cristóbal A.R., de 47 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Banyoles, detingut el passat 21 d'agost com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit, i un altre de desobediència i resistència greu als agents de l'autoritat.

Dimarts, una patrulla de trànsit va anar a gestionar un accident que s'havia produït al quilòmetre 4,7 de la carretera GI-634, dins del terme municipal de Colomers. En arribar al lloc, la patrulla va senyalitzar la zona i van comprovar l'estat del conductor, el qual es trobava dins la cabina intentant arrencar el motor de la furgoneta accidentada.

Quan l'home va sortir de la cabina, els Mossos van observar que podria trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques, per la qual cosa li van realitzar la prova de detecció d'alcohol.

L'alcoholèmia va donar un resultat positiu d'1,21 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, una taxa vuit vegades superior del màxim permès per a conductors de camió, que és de 0,15. El límit de 0,15 s'aplica també en conductors novells, però per la resta el màxim permès per posar-se al volant és 0,25.

Mentre l'home era atès pels serveis sanitaris es va posar molt agressiu, fins al punt que l'ambulància que el traslladava al centre hospitalari va haver de tornar al lloc de l'accident perquè els Mossos auxiliessin el personal mèdic, que estaven essent amenaçats i agredits.

A 157 per hora per l'AP-7

D'altra banda, els mossos de l'Àrea Regional de Trànsit del sector de Girona van denunciar el passat dilluns el conductor d'una furgoneta de matrícula francesa que circulava a 157 per hora per l'autopista AP-7. El vehicle va ser aturat pels volts de les dotze del migdia en un control de velocitat que es va establir al quilòmetre 43,5 de la via ràpida, entre Orriols i Sant Julià de Ramis.

Quan els agents es van adreçar al conductor van observar que presentava signes externs evidents d'anar sota la influència de les begudes alcohòliques. Li van fer la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu final de 0,37 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. Així les coses, el conductor va ser denunciat per excés de velocitat i per conduir en estat etílic. La furgoneta va quedar immobilitzada al lloc, tal i com és habitual en conductors estrangers, que no poden recuperar vehicles fins que paguen la sanció.