La discoteca Sivas de Tossa té les portes tancades. El motiu és que el consistori va decretar la clausura, temporal, d´aquest local d´oci nocturn "per un incompliment de llicència". A part, l´establiment havia rebut nombroses queixes dels veïns per sorolls durant la nit. Per tot plegat, l´alcaldessa del poble, Gisela Saladich, va afirmar ahir que "des de l´Ajuntament hem decidit tancar, cautelarment, aquesta discoteca" ubicada al carrer Església de Tossa de Mar, just davant de l´edifici consistorial.

En aquesta línia, Saladich va assenyalar que "es tracta d´una mesura cautelar". Per tant, quan el local Sivas "hagi resolt els problemes d´insonorització, ja tornarà a estar operatiu". Així, l´alcaldessa de Tossa va confirmar ahir que "els propietaris estan posant fil a l´agulla, per intentar resoldre la situació el més aviat possible". Segons Gisela Saladich, "possiblement, en un període curt de temps" la discoteca Sivas tornarà a obrir les portes.

Saladich va aclarir que "els veïns no resistien més el soroll" causat per aquest local d´oci nocturn. D´aquesta manera, l´alcaldessa del municipi va informar que "en els últims mesos no paràvem de rebre queixes a l´Ajuntament", per part dels habitants situats a prop de la discoteca Sivas.

Un any d´incompliment

El consistori del poble de Tossa de Mar va decidir tancar la discoteca Sivas "per l´incompliment reiterat de condicions de la llicència, atorgada el 5 d´agost de l´any 2011". Segons va dir Gisela Saladich, els problemes amb l´establiment sorgien per produir "vàries molèsties en els veïns, més enllà de l´obligació genèrica de suportar una activitat sotmesa a la llicència ambiental". I el local d´oci acumulava "un incompliment reiterat dels requeriments municipals en presentació de documentació".

El fet és que el canvi de titularitat de fa un any, de la discoteca Sivas de Tossa, "es condicionava en presentar un estudi acústic, amb la intenció de poder acreditar que les emissions sonores a l´ambient exterior estaven adaptades". I complint, així, "el mapa acústic i les ordenances municipals".

A part, es va recordar al nou titular de la discoteca Sivas "que havia de tenir instal·lat un limitador de so, amb registrador incorporat, abans del 31 d´agost de l´any passat". L´objectiu de la mesura, és assegurar que "no se sobrepassin els límits establerts".

Després d´aquest any de marge i de diferents incompliments, l´Ajuntament de Tossa de Mar va decidir tancar el local d´oci nocturn, a part, "per no presentar la documentació, per no prendre les mesures requerides des del consistori, per fer activitats no autoritzades i per provocar les queixes de veïns". Així, Gisela Saladich va dir que "és lamentable que s´hagin de prendre aquests tipus de decisions, tot i oferir facilitats per adequar l´activitat a la legalitat vigent".