La zona esportiva amb nou pistes projectada a la coberta de l'aparcament de l'hospital i adjudicada fa nou mesos continua aturada. Segons han explicat des del consistori, l'empresa que va resultar-ne adjudicatària hi va renunciar i, davant de la situació econòmica actual, el consistori va decidir aturar els tràmits i no plantejar que les altres que hi optaven assumíssin el projecte. La idea és, segons expliquen, reprendre l'actuació quan la situació millori.

El projecte preveu la construcció de nou pistes noves, sis de pàdel i tres de tennis. Aquestes últimes havien de sumar-se a les tres que ja té la ciutat i que van renovar-se fa poc més de dos anys. L'obra, segons van explicar des del consistori, no havia de suposar cap despesa directa per a les arques municipals ja que es finançava al 100% a través de l'aportació de l'empresa privada Empark, que gestiona l'aparcament. Això havia de pagar-se a través del cànon d'explotació del mateix. L'actuació, que havia de fer-se a la coberta de l'equipament, també preveia la construcció d'accessos així com l'enjardinament de les parets de l'aparcament seguint amb el model que s'ha aplicat als murs de la piscina descoberta. L'objectiu, van explicar el mes de novembre passat, era seguir millorant la zona esportiva propera al Castell de Sant Ferran, on ja s'hi va aixecar la piscina descoberta fa tres anys, es va ordenar l'esplanada i els entorns del pavelló poliesportiu.

El projecte estava pressupostat inicialment en uns 700.000 euros però es va acabar adjudicant per uns 460.000 a l'empresa Construccions Rubau S.A, que posteriorment hi va renunciar. Un cas similiar va passar amb l'adjudicació per a la instal·lació de les càmeres de videovigilància on es va acabar donant a la tercera empresa que hi optava.

La plaça de braus, també

Aquesta, però, no és l'única obra que s'ha vist estancada per la situació econòmica. Aquesta mateixa setmana Diari de Girona publicava que el Govern municipal havia d'aturar el segon concurs per a la concessió del complex esportiu previst a la plaça de Braus de la ciutat. Malgrat haver-se convertit en un dels projectes de mandat de CiU, des del consistori van reconèixer que la situació econòmica actual obligava a prioritzar altres projectes i que volien esperar a veure les valoracions de la ciutadania respecte del Pla d'Acció Municipal (PAM), que han obert a les propostes dels habitants de la ciutat.

No es pot obviar, però, que l'aportació d'1,5 milions d'euros que havia de fer el consistori -en concepte de rehabilitació de l'emblemàtica façana de l'edifici- es va convertir en un pal a la roda per portar-ho a bon port. Tal i com ahir publicava també aquest diari, l'oposició en bloc es va felicitar per aquesta decisió de la que, van dir, ja havien alertat l'equip de govern.