El delegat a Girona de l'entitat SOS Bebés Robados Cataluña i afectat per un cas de Vilafant, Ricardo López, ha presentat una denúncia davant la Fiscalia de Girona contra el Registre Civil de Figueres per les falsificacions que es van detectar en el document que acreditava la mort de la seva germana i per tal que s'investigui si hi ha més casos de possible nadons robats entre els anys 50, 60 i 70. L'objectiu és, segons diu, que si es detecten irregularitats es faciliti la posada en contacte amb l'associació per ajudar-los en els tràmits i s'investiguin els casos. En aquests moments, l'entitat té registrats nou casos a l'antic Hospital de Figueres i onze més al Josep Trueta de Girona.

La denúncia d'en Ricardo sobre el cas de la seva germana nascuda l'any 1963 a Figueres va quedar arxivada, Després de ser investigat, Fiscalia de Girona va determinar que la signatura del metge que va atendre la seva mare era possiblement falsificada però va decidir tancar el cas considerant que no hi havia prou proves que demostressin l'acusació. De totes maneres, deien, el delicte de falsificació ja havia preescrit. L'única via que li quedava a en Ricardo era, doncs, aconseguir demostrar que, com havia passat amb la seva mare, hi havia més casos. Per això, divendres passat va presentar als jutjats de Figueres la denúncia contra el registre civil de la ciutat per tal que sigui tramès a la Fiscalia Provincial.

A l'escrit, el denunciant demanda l'ens per "delictes de falsificació en document públic i alteració de l'estat civil de les persones", recordant el seu cas. A més, però, demana que se'ls permeti completar la investigació i saber si s'han repetit les irregularitats que es va detectar en el seu cas. "Tal com va reconèixer el metge, era habitual que en els escrits de defunció o abortaments, s'omplissin pels mateixos encarregats de les funenàries, fins i tot, falsificant signatures de facultatius", explica al document. Ricardo diu que ja va demanar aquesta documentació al registre a través d'un escrit que ell mateix va elaborar però que li ho van denegar per "un defecte de forma". Ara espera que la Fiscalia els insti a fer-ho i els permeti, alhora, que si hi ha més afectats per aquesta praxi es permeti assessorar-los i ajudar-los. Per tot això, demana que se sol·liciti l'òrgan "el testimoni de totes les parts implicades en la defunció i abortaments o bé que la mateix policia judicial es personi a les dependències del registre per poder realitzar la investigació". De fet, explica a la denúncia, que des del mateix registre se'ls va recomanar emprendre la via judicial per poder estudiar els casos.