El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va considerar "gens recomanable" per les finances públiques que la Generalitat hagi de gestionar una part de les estacions d'esquí catalanes -Espot, Port Ainé, La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000- i, per això, va instar la iniciativa privada i el territori que es beneficia directament d'aquestes instal·lacions a implicar-se en el seu futur. "El que seria recomanable seria que inversors privats es fessin càrrec d'aquestes estacions i que el territori que es beneficia directament del seu funcionament i que en treu un rendiment com ara l'hostaleria també s'impliqués en el futur d'aquestes estacions", va defensar el conseller. Recoder també va manifestar la voluntat del Govern d'iniciar aquest any l'ampliació d'Aigüestortes "allà on hi hagi acords amb els municipis".

Els acords ja tancats permetran ampliar el parc en unes 5.000 hectàrees, tot i que el conseller confia que aquesta xifra sigui més gran per l'interès de municipis "que ja ho estan demanant".

El conseller va explicar que FGC, titular de les estacions pallareses d'esquí d'Espot i Port Ainé, està treballant "per reduir el cost que representa tenir aquestes dues estacions obertes però alhora també per garantir que aquestes continuaran sent un element clau per a l'activitat econòmica de la zona durant l'hivern". Recoder, però, va deixar clar que l'executiu "no té cap interès" de ser "el gran propietari" d'estacions d'esquí perquè "no és la seva funció".

En aquest sentit, va remarcar que si durant els darrers anys ha hagut d'assumir aquesta tasca és perquè no ha sortit des de la iniciativa privada cap proposta interessada a fer-se càrrec de les instal·lacions i, per aquest motiu, "qualsevol opció que passi per mantenir dins el sector privat aquestes estacions" comptarà amb el suport del Govern, va assegurar Recoder.

Sobre la possibilitat que el govern català es pogués acabar fent càrrec de l'estació de Boí Taüll la pròxima temporada d'hivern, el conseller va recordar que el complex està immers en un concurs de creditors i, per tant, "la decisió final l'haurà de prendre el jutge".