Unes 1.400 persones han consultat en menys de 24 hores la informació penjada a la pàgina web del consistori de Figueres sobre l'oferta d'un tren especial entre aquesta ciutat i Girona per anar a la manifestació de l'Onze de Setembre a Barcelona. Aquesta proposta, que va néixer aquest dissabte, permet viatjar a un preu mòdic de 10 euros o 5 per als menors de 14 anys, per assistir a una "de les diades històriques", tal i com ha definit l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. El tren, amb una capacitat per a 500 persones, permetrà viatjar fins a Barcelona i retornarà a les nou del vespre. Segons ha informat el consistori de Figueres, vint persones ja han enviat missatges per poder adquirir els tiquets.

La iniciativa, que va néixer aquest dissabte, permetrà que els interessats puguin sortir a les tres del migdia des de Figueres, farà una parada a Girona a dos quarts de quatre i arribarà a Barcelona amb el temps suficient perquè els viatgers puguin assistir a la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana. El tren de tornada sortirà a les nou del vespre del mateix dia des de Barcelona.

Aquest tren especial, amb sis vagons i una capacitat per a 500 persones, ja ha causat interès entre els veïns de Girona i Figueres. Des del consistori figuerenc, han explicat que han registrat unes 1.400 consultes en menys d'un dia. Una xifra bastant important, ja que segons l'ajuntament normalment arriben a aquest nombre de consultes en tres o quatre dies. A més, també han rebut una vintena de missatges directes en un dels perfils socials del consistori demanant tiquets.

Els ciutadans interessats podran adquirir els bitllets a partir de la setmana vinent a través d'una aplicació web o bé directament als ajuntaments de les dues localitats. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va destacar que es tractava d'una "iniciativa única" que permetrà que la manifestació de Barcelona sigui un "clam nacional transversal, pacífic i festiu que segurament entroncarà amb les grans diades històriques de l'inici de la transició".