La botiga de Calonge Decor Mobel, denunciada per un suposat excés de sorolls del seu aparell de refrigeració, ha sortit al pas de la sentència judicial que insta l'Ajuntament a vetllar perquè es redueixi la fressa del negoci i que afecta, sobretot, els veïns de Torre Coromina. Considera que no incompleix la llei.

El propietari del negoci, Josep Payrà, indica que l'afer es remunta cinc anys enrere, quan la constructora de l'edifici de Torre Coromina va vendre els pisos als seus clients amb la condició que la torre de refrigeració de la botiga "seria substituïda per una altra de menys sorollosa". El propietari de la botiga admet que tenia un acord de paraula amb la constructora en virtut del qual aquesta darrera es comprometia a eliminar la torre de refrigeració i canviar el sistema de refrigeració però "quan el constructor de Palafrugell va veure que pràcticament tenia tot l'edifici venut es va oblidar del pacte".

Payrà assegura que en diverses ocasions ha telefonat al constructor sense aconseguir que aquest complís la seva promesa. De manera que "els clients compraven aquests pisos sabent de l'existència d'aquesta torre però enganyats per la constructora de Palafrugell".

Per a l'empresari resulta evident que els veïns van optar per anar en contra seva i de l'Ajuntament de Sant Antoni de Calonge per aconseguir l'eliminació d'aquest element i és per això que Decor Mobel va rebre una denúncia de la comunitat de veïns l'any 2008 perquè el negoci no complia la normativa de contaminació acústica. Aquell mateix any es va insonoritzar la torre de refrigeració i es va encarregar un estudi de contaminació acústica que va registrar uns valors de 56,7 decibels a l'exterior de l'edifici i de 34,4 decíbels a l'interior. És per això que l'empresari refereix que compleix la normativa i que, en cap cas, excedeix dels 62 decibels. El màxim de soroll que permet la sentència.

"El meu establiment no és una discoteca, és un establiment que funciona de dia", apunta Payrà, qui afegeix que la zona on es troba edificat Torre Coromina "està qualificat com a sector C", el més sorollós del mapa acústic. No obstant això, en cas que deixés de ser-ho per convertir-se en sector B l'establiment comercial "seguiria dintre els valors que marca la llei" en no sobrepassar els 62 decibels.