Una baralla entres dues colles a les barraques de la Festa Major de Torroella de Montgrí es va saldar la matinada de diumenge amb un jove ferit per un cop de destral a l'esquena que va necessitar 13 punts de sutura per tancar-li una ferida de 10 centímetres que li feia visible els ossos. Els Mossos d'Esquadra van poder detenir l'agressor, Juan Sebastián Ángel Londoño, de 20 anys d'edat i nascut a Colòmbia però de nacionalitat espanyola, just en el moment que quatre nois l'estaven estomacant a prop del carrer Safareig a dos quarts de vuit del matí. L'agressor, assistit pel lletrat Óscar Álvarez Gómez, va quedar ahir en llibertat amb càrrecs acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i no es podrà acostar a menys de 200 metres de la seva víctima.

En veure el tumult que es va formar al voltant de l'agressor mentre l'estaven esbatussant els amics del jove ferit els Mossos d'Esquadra van anar a separar els nois i van trobar la destral a terra, al costat de Juan Sebastián Ángel Londoño. Els presents van aprofitar l'ocasió per delatar-lo i explicar a la policia que "el noi de la camisa de quadres" havia clavat un cop de destral a un altre jove. No es podia dubtar de la història després que el conductor de l'ambulància avisés la policia que havia d'abandonar la zona per assistir un ferit d'arma blanca al CAP de Torroella.

La víctima va referir a la policia que ja havia marxat de barraques quan va rebre la trucada d'un amic seu que li demanava que el passés a recollir a la zona de l'skate park. Va ser aleshores quan va coincidir amb l'agressor, que li hauria demanat que entrés al seu cotxe i, després de negar-s'hi, li va clavar un cop de destral. Ell va tenir temps encara de posar-li un ull blau però en palpar-se l'esquena va veure tota la sang i després que els separessin la seva xicota el va portar al CAP. El jove va admetre també que ja s'havia barallat amb l'agressor el 20 d'agost quan les seves respectives colles es van esbatussar.

La versió de l'agressor

En la seva declaració judicial l'agressor assegura que el 20 d'agost ja s'havia barallat amb la seva víctima en una baralla entre les dues colles en un bar de l'Estartit. És cert que va reconèixer haver-se esbatussat amb una persona durant les barraques de Torroella i és per això que va anar al cotxe a buscar una destral, que va amagar-se dins el pantaló, per por de tornar-se a trobar el seu rival o els amics d'aquest. I va ser mentre caminava en estat d'embriaguesa que va coincidir amb la seva víctima, de qui diu que li va donar un cop de puny quan s'estaven mirant fixament i per això va treure la destral però amb la intenció de defensar-se i no d'utilitzar-la per agredir, segons va referir.