La policia local de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) ha detingut una dona de 34 anys per dos delictes de furt de diverses peces d'abric de pell valorades en 4.000 euros i dos homes de 22 i 19 anys per robatori amb violència per agredir i robar un telèfon mòbil a un jove enmig del carrer. La dona, Zemruta Ll., d'origen macedoni, va ser detinguda divendres passat després que el responsables del comerç on presumptament havia robat dies abans la veiés pel carrer. En el cas dels dos nois, Mohammed L., d'origen marroquí, i Fabio C., d'origen italià,la policia va rebre l'avís dimecres que un jove havia rebut dos cops de puny i li havien robat un telèfon mòbil d'última generació. Amb les dades facilitades els agents van localitzar dos dels tres presumptes lladres poca estona després dels fets.

Divendres 24 d'agost, a quarts de nou del vespre, la Policia Local de Castell-Platja d'Aro va rebre l'avís del responsable del comerç afectat que havia vist pel carrer la dona que presumptament era l'autora de dos furts patits dies enrere. Gràcies a les indicacions del comerciant els agents van localitzar la dona a l'Avinguda S'Agaró que va quedar detinguda i va ser traslladada a les dependències de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra.

En el moment de la detenció la dona portava una bossa de mà folrada d'alumini, mètode utilitzat habitualment per intentar invalidar les alarmes que els establiments comercials col·loquen als articles en venda. El total de les peces d'abric de pell sostretes tenen un valor de gairebé 4.000 euros.

En el cas dels dos detinguts per robatori amb violència, també va ser decisiva la col·laboració ciutadana, ja que la Policia Local va rebre un avís a les 7.15 h de dimecres que un jove havia rebut dos cops de puny i li havien robat un telèfon mòbil tipus smartphone.

Amb les dades facilitades sobre els presumptes autors dels fets, els agents de la policia van iniciar una recerca a la zona del Passeig Marítim de Platja d'Aro on van poder localitzar dos dels tres presumptes lladres, poca estona després dels fets. A la butxaca dels pantalons d'un dels detinguts es va trobar el telèfon mòbil robat.

Un cop finalitzades les diligències i traslladats els autors a la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, s'investiga si els detinguts -que no tenien antecedents- estan relacionats amb altres fets delictius de les mateixes característiques que, en la mateixa franja horària, han tingut lloc a Platja d'Aro aquest estiu.

A començaments de l'estiu, la Policia Local de Castell-Platja d'Aro va iniciar una campanya informativa amb consells bàsics de seguretat per evitar ser víctimes de robatoris. L'acció principal de la iniciativa ha estat l'edició d'un material informatiu en català, castellà, anglès i francès per distribuir entre residents, visitants i turistes.