La policia local de Castell-Platja d'Aro va poder detenir divendres passat una dona que es dedicava a furtar abrics de pell a la població i havia aconseguit un botí de ?gairebé 4.000 euros. Es tracta de Zemruta LL, de 34 anys i d'origen macedoni, que compta amb nombrosos antecedents per furt.

La detenció de la dona va ser possible gràcies a la col·laboració de l'establiment que va ser víctima dels furts. El mateix divendres, a dos quarts de nou del vespre, els responsable del comerç afectat va donar avís a la policia local que havia vist al carrer la dona que sospitava havia furtat uns abrics dies enrere. I van ser les indicacions del comerciant les que van permetre als agents localitzar la sospitosa a l'avinguda S'Agaró. Allà mateix li van fer un escorcoll i van poder observar que duia una bossa de mà folrada d'alumini, que és el mètode utilitzat habitualment per invalidar les alarmes que els comerços col·loquen als articles en venda. Allà mateix va ser detinguda i traslladada a les dependències de la policia de la Generalitat.

Una altra detenció

El dia abans d'aquesta detenció la policia local també va aconseguir atrapar dos homes - Mohammed L., de 22 anys i d'origen marroquí; i Fabio C., de 19 anys i d'origen italià - com a presumptes autors d'un robatori amb violència. Se'ls suposava autors d'una agressió a un jove a qui van robar el telèfon mòbil.

També en aquesta ocasió va ser resultar decisiva la col·laboració ciutadana, doncs la policia local va rebre un avís a un quart de vuit del matí de dimecres passat en què es referia que un jove havia rebut dos cops de puny i li havien robat un telèfon mòbil d'última generació tipus "smartphone". Amb les dades facilitades sobre els presumptes autors dels fets, els agents de la policia van iniciar una recerca a la zona del passeig Marítim de Platja d'Aro on van poder localitzar dos dels tres presumptes lladres, poca estona després dels fets. A la butxaca dels pantalons d'un dels detinguts es va trobar el telèfon mòbil robat. Un cop finalitzades les diligències i traslladats els autors a la policia autonòmica s'investiga si els detinguts -que no tenien antecedents- estan relacionats amb altres fets delictius de les mateixes característiques escaiguts aquest estiu.