L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha publicitat la creació d'un servei de menjador per a persones grans amb dificultats de mobilitat.. L'avantatge compta amb la col·laboració del casal d'avís i del Consorci de Benestar Social. La responsabilitat de l'elaboració dels aliments serà del servei de la Residència Montsacopa. La previsió és fer àpats adaptats a les necessitats de salut dels usuaris, com ara diabetis o hipertensió. L'empresa de càtering va fer un menú de degustació ahir a la tarda, al qual van assistir molts dels usuaris del Casal d'Avis. El preu previst per als àpats oscil·larà entre els 5 i els 6 euros. La intenció és que, a més de servei de menjador, el càtering distribueixi àpats a domicili.

Fonts de l'Ajuntament han indicat que la idea del menjador és proporcionar un servei desburocratitzat i temporal. És a dir, la dependència és el motiu pel qual els serveis socials de la comarca decideixen la necessitat de proporcionar àpats a domicili a persones d'edat avançada. L'arribada del menjar s'atorga a partir de la base d'unes necessitats reconegudes per professionals.

En canvi, el nou servei serà accessible a persones amb prou mobilitat per desplaçar-se, però amb dificultats per comprar menjar o fer-se'l. També podrà tenir una durada temporal. Per exemple, la de les vacances dels tutors de les persones necessitades.

La necessitat de repartir aliments a persones grans amb dificultats de mobilitat ha tingut una progressió en les estadístiques anuals del Consorci de Benestar Social de la Garrotxa. El motiu és l'augment de la població d'edat avançada i el cada vegada més elevat nombre de persones amb dependència de la família o de la societat.