Hotels, càmpings, apartaments turístics, cases rurals i vil·les de vacances de la demarcació de Girona participen activament en l'esdeveniment mundial que se celebrarà a Girona els dies 21 i 22 de setembre, el TBEX Europa Costa Brava 2012, oferint més de vuit-centes nits d'allotjament gratuït. Del 24 de setembre a l'1 d'octubre, els participants del TBEX que allarguin la seva estada a la zona per conèixer millor la destinació podran escollir entre més de seixanta establiments d'allotjament turístic. El primer congrés TBEX que té lloc a l'Estat espanyol, reunirà més de dos-cents blocaires escriptors i creadors de nous continguts en mitjans de comunicació socials de l'àmbit dels viatges d'arreu del món

Els establiments d'allotjament turístic de la demarcació de Girona ofereixen per aquest motiu més de vuit-centes nits d'allotjament gratuït als participants del congrés "TBEX Europe Costa Brava 2012", que tindrà lloc els dies 21 i 22 de setembre a Girona i la Costa Brava, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El congrés TBEX (Travel Blog Exchange) és la trobada anual més popular dels blocaires, escriptors i creadors de nous continguts en mitjans de comunicació social de l'àmbit dels viatges i l'estil de vida. Actualment, compta amb 6.000 membres, i té per objectius mobilitzar i ajudar els blocaires de la promoció turística, revalorar i millorar el treball i la influència d'aquests, així com ajudar els professionals del sector i de l'àmbit de les relacions públiques a connectar amb els creadors de continguts adequats per beneficiar les seves marques i destinacions.

Del 24 de setembre a l'1 d'octubre, els participants del TBEX que allarguin la seva estada a la zona per conèixer millor la destinació podran escollir entre un ampli ventall d'opcions d'allotjament turístic sense cost. L'objectiu d'aquesta promoció, organitzada pel Patronat de Turisme i el sector turístic d'allotjament gironí, és que el blocaire "conegui millor els valors i atractius de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona". Alhora, es vol aconseguir el màxim ressò als mitjans socials per captar l'interès del potencial viatger.

El portal oficial de TBEX anuncia el mètode que els participants del congrés han de seguir per gaudir d'aquesta proposta i publica el llistat íntegre de serveis que els més de seixanta establiments d'allotjament turístic ofereixen.

La importància de l'esdeveniment i de la sèrie d'activitats dirigides als blocaires participants amb l'objectiu de donar-los a conèixer la destinació -excursions i blogtrips temàtics-, ha motivat la participació del sector turístic públic i privat en la planificació i organització del primer congrés mundial de blocaires de viatges que es fa a l'Estat espanyol.

S'espera que l'oferta d'allotjament suposi una eina promocional pel territori, en tractar-se dels considerats actualment els més importants creadors d'opinió, en l'àmbit internacional, en el camp del turisme.