Una revolta per part de les víctimes, dos joves de Sant Adrià de Besòs, davant un intent d'atracament va permetre detenir la matinada de diumenge a Blanes un jove marroquí, Mohammed el Bakkali, veí del municipi i de 20 anys, presumptament responsable de fer repuntar en les últimes setmanes al municipi el delicte de robatori amb violència i intimidació. La batussa va atraure la Policia Local de Blanes, que va arrestar el presumpte atracador i va identificar un altre noi que l'acompanyava, i que també ha estat imputat.

Cap a quarts de cinc de la matinada, Bakkali va assaltar dos nois al carrer del Camí dels Olivers, a prop de la zona d'oci més popular de Blanes, per robar-los les carteres i els mòbils. Les víctimes se li van encarar tot i que el jove magrebí portava una navalla, i el conflicte va atraure un altre participant, un jove anomenat David, que va assegurar que només pretenia defensar Bakkali, i no participar en el robatori. En veure la policia, el jove va amagar-se dins una discoteca propera, però ja ha estat identificat i imputat.

En les darreres setmanes, admet la Policia Local de Blanes, s'han produït diversos atracaments durant les nits a la zona dels Pins i al Passeig Marítim. El noi va passar després de la detenció a mans dels Mossos d'Esquadra, que investiguen si la resta d'atracaments són també cosa seva.