L'Ajuntament de Blanes s'està plantejant canvis per millorar l'accessiblitat a les platges del municipi. Unes de les opcions que està estudiant és concentrar tots els serveis i equipaments per a persones amb discapacitat i/o dificultats de mobilitat en una sola platja, amb tota probabilitat, a la del centre.

I és que des del Servei de Medi Ambient consideren que haver de fer el control i seguiment de tots aquests equipaments i serveis significa un cost molt elevat, segons explica el consistori en un comunicat. On a més destaca que al seu parer els beneficiaris en traurien un millor rendiment si els serveis estiguessin situats diferent.

Per determinar quina és la millor solució i millorar l'accessibilitat, l'Ajuntament està fent una enquesta per conèixer l'opinió sobre els equipaments per a persones amb discapacitats que hi ha a les platges i plantejar si es fan canvis o no de cara a la temporada estiuenca de l'any vinent.

Pel que fa al tema de tenir una platja exclusiva amb aquests serveis en l'enquesta es planteja als usuaris que es puntuï de l'1 al 5 com es valora la idea, així com si es creu o no adient fer-ho a la platja del centre. I si no, demanen el per què i quina altra de les dues platges triaria.

Actualment Blanes disposa d'aquests tipus d'equipaments i serveis -que també utilitzen persones amb dificultats de mobilitat- a les tres principals zones de platja del municipi. En concret, a Cala Bona -Sant Francesc- hi ha un lavabo adaptat així com una passera; a la del centre de Blanes dos lavabos adaptats -un situat al bloc del lloc de socors del costat del Club de Vela Blanes i l'altre a l'aparcament soterrat a tocar amb la plaça Catalunya-i dues passeres. Per últim, a la platja de s'Abanell hi ha un lavabo adaptat, una passera, una zona d'ombra amb vestidor i un servei de cadira amfíbia atesa pel Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Protecció Civil.

D'altra banda, segons destaca l'Ajuntament, des de MIFAS de Blanes cada any s'han plantejat suggeriments o queixes sobre aquest àmbit perquè hi hagi unes infraestructures adequades. A més, des de l'Àrea de Turisme i Promoció de la Ciutat també es vol apostar per oferir Blanes com una destinació a tenir en compte per aquest col·lectiu.

És per tots aquests motius que es va decidir posar en marxa durant aquest estiu una enquesta d'opinió. En funció de les respostes, el consistori prendrà les decisions oportunes, en la mesura del possible, pel que fa a la renovació i millora de serveis de cara al pressupost de l'any vinent.