L'habilitat per enfilar-se a ple dia per la façana d'un immoble del carrer del Remei número 3 de Ripoll va tenir mal resultat per a Juan G.E. de 28 d'anys d'edat i veí de la capital del Ripollès. Els fets van tenir lloc el matí del passat diumenge dia 26 d'agost. Un dia amb molta gent a la platja i poca en els carrers de Ripoll, propers a la carretera de Puigcerdà. En aquell matí calurós de la localitat, Juan GE, amb 10 antecedents, va decidir afrontar la pujada fins a la finestra que li havia de donar accés a un habitatge que ell creia buit. El problema va ser que quan va arribar a dalt es va trobar amb l'habitant del pis. Segons fonts policials, el resident a l'habitatge va intentar retenir l'home que s'havia enfilat. El cas és que Juan G.E. va intentar sortir per la mateixa finestra per on havia entrat, amb la mala conseqüència de caure al buit.

La Policia ha precisat que la caiguda va ser de 6 metres. Al lloc dels fets van arribar la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques. L'hora del sinistre, les 10.47 del matí. Juan G.E. veí de Ripoll i conegut a la comarca va haver de ser traslladat d'urgència a l'Hospital Josep Trueta de Girona. En aquest centre mèdic li van diagnosticar fractura de la tíbia i del peroné. Les darreres informacions apunten que es recupera a l'Hospital Comarcal de Campdevànol.

Els robatoris i els intents de robatori a l'interior d'habitatges augmenten a les localitats de l'interior en època vacacional. En la major part de les ocasions, els lladres intenten accedir a l'interior dels habitatges a base de forçar les portes d'entrada. Usen mètodes com el de la radiografia. En aquest cas aprofiten l'adaptabilitat i duresa del material plàstic per imitar les dents de la clau i donar-li la volta. També solen foradar el bombi amb un foradador elèctric de bateria. La broca s'introdueix dins el bombí fins elevar les molles que possibiliten el funcionament de la clau.

Això no obstant, el mètode més usat és l'accés a l'interior dels edificis a través d'obertures mal tancades o interiors. Així els lladres solen accedir a patis interiors a parir de les teulades. Arriben a dalt a partir de les canalitzacions d'aigua, elèctriques i de les balconades. Aprofiten tots els elements que emergeixen de les parets pel seu objectiu.

La regla principal és que l'habitatge, on intenten accedir estigui buit. Per això aprofiten les hores en les quals els habitants es relaxen a les piscines o les platges. Un cop a dins cerquen objectes de valor o diners. El resultat de les seves accions a més de la pèrdua d'elements de valor per part de les víctimes sol comportar un gran desordre i un ensurt considerable.

La Policia aconsella com a regla fonamental deixar tots els punts d'accés ben tancats. No deixar elements que puguin dur a una deducció referent a l'absència d'habitants. Per exemple, cal que les bústies no quedin plenes de correspondècia i publicitat. També és aconsellable dotar els habitatges amb peces de valor de portes i càmeres de seguretat.

Una altra mesura és treure de les façanes tots els elements que puguin ser aprofitats per una enfilada.

L'Ajuntament de Ripoll ha dut a terme diverses accions de neteja de façanes. En aquest aspecte van treure els ancoratges que subjectaven les conduccions de l'antic enllumenat públic que aprofitava les façanes.