El Cos Nacional de Policia (CNP) va interceptar dissabte passat, a la sortida del peatge de Roses-Figueres a l'AP-7, una furgoneta amb 980 quilograms d'haixix dins, distribuïts en farcells flotants. Cada paquet portava dos globus plens d'aire per evitar l'enfonsament al mar en el seu transport des del Marroc fins a Fuengirola, a Màlaga, el punt a través del qual van entrar a l'Estat Espanyol. El destí final de la droga era Girona i França. Es tractaria d'una organització de narcotraficants, integrada sobretot per ciutadans del nord de l'Àfrica, que estava distribuint l'haixix a la demarcació. Quan el vehicle va ser interceptat dissabte passat, la policia va detenir també dos homes de nacionalitat marroquina, conductors de la furgoneta i un turisme que actuava de llançadora.

A través de la col·laboració policial internacional, es va saber que hi havia una xarxa que es dedicava a transportar droga a la demarcació de Girona. El grup, segons les fonts policials, comptava amb una àmplia i complexa infraestructura que incloïa des de l'elaboració i provisió dels estupefaents al Marroc fins a la distribució final al consumidor. Transportaven la droga per mar des del nord de l'Àfrica fins a les costes del litoral andalús i, posteriorment, la portaven per carretera fina a la província o França per a distribuir-la. Els farcells amb què es feia el transport, però, estaven confeccionats amb una nova tècnica. A cada un d'ells li havien adherit dos globus plens d'aire i havien precintat posteriorment tot el conjunt. L'objectiu: evitar que s'enfonsessin al mar durant el seu transport o en les maniobres de traspàs entre embarcacions.

La investigació, oberta

L'operació, que continua oberta, l'han portada agents del grup quarts de la secció d'estupefaents (UDYCO) de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona. Els detinguts, als quals s'imputa un delicte contra la salut pública, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial, que va decretar l'ingrés a presó per a tots dos.