Les ordenances de civisme i de la via pública de Lloret de Mar van entrar en vigor a prinicipis del mes de juny i des de llavors, l'Ajuntament ha detectat 2.000 incidències i algunes d'elles han acabat amb sancions econòmiques. En aquests moments, segons fonts municipals, no està tancat encara el balanç de les multes imposades durant l'estiu però estimen que estaran valorades al voltant d'uns 20.000 euros.

Pel que fa al tipus d'incidències més detecades i destacades hi hauria la venda ambulant així com la prostitució al carrer. Però d'altres actes incívics o de convivència impropis que s'han detectat hi hauria llançar objectes al carrer o orinar al carrer, entre d'altres. Cal recordar que un primer balanç del primer mes d'apliació de la normativa, l'Ajuntament ja havia aplicat al voltant d'un centenar de denúncies per temes de civisme i convivència. I un centenar més de sancions, s'havien aplicat per les vendes ambulants pels carrers que no estan autoritzades. L'ajuntament va endurir la lluita contra l'incivisme després dels aldarulls protagonitzats per joves turistes l'estiu de l'any passat aprovant una sèrie de mesures extraordinàries que es van materialitzar a inicis d'aquest estiu en unes ordenances, que segons l'alcalde, Romà Codina (CiU), "han funcionat molt bé", tal i com va explicar en declaracions a Ràdio Girona.

Pressió a l'oci nocturn

I és que segons el batlle aquestes ordenances s'han vist reforçades perquè des de l'Ajuntament "s'ha fet molta pressió a tota la zona d'oci nocturn" per tal que es respecti la nova normativa i al seu parer, "l'aplicació és un inici important tot i que malauradament ha suposat un nombre important de sancions de denúncies que hem hagut de trametre".

Tot i això, l'alcalde recorda el paper d'aquestes normatives municipals i diu que"si les ordenances de civisme i via pública estan aprovades per l'Ajuntament no és per tenir-les com a mesura cautelar".