El PSC demanarà al conseller de Salut, Boi Ruiz, que aclareixi davant del Parlament si pensa fer o no el nou hospital Trueta. La diputada i exconsellera de Salut, Marina Geli, vol pressionar així a l'actual titular de la conselleria perquè en la primera sessió plenària aclareixi què vol fer amb el projecte d'un futur centre sanitari que, pels socialistes, és "crucial pels interessos de Girona". La decisió ve motivada després que la setmana passada tant l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, com el director territorial de Salut, Josep Trias, reiteréssin la intenció de deixar aparcat el debat sobre la seva construcció per manca de diners.

Però "deixar aparcat" no vol dir que no s'acabi construint. Això és el que ahir va tornar a deixar clar Trias. En resposta a les declaracions de Geli, el director de Salut a Girona va recalcar que el nou Trueta s'acabarà fent, però no de seguida.

Trias va demanar a l'exconsellera de Salut que deixés de fer demagògia i fos conscient de la situació econòmica que viu el Govern català. "No hi ha dubte que el nou Trueta es farà, però no serà al 2013, ni segurament al 2015. A tots ens agradaria fer inauguracions, però actualment els projectes no poden ser faraònics i s'han d'adequar a les necessitats".

L'exconsellera de Salut va criticar durament la política de l'actual Govern, lamentant l'abandó d'un nou projecte "que podria convertir-se en un motor econòmic molt important per les comarques gironines". Segons Geli, aquesta "deixadesa" també pot provocar mancances a l'actual centre sanitari, que necessita reformes des de fa temps.

Trias va respondre a aquestes declaracions acusant l'exconsellera de fer "demagògia" pressionant al Govern mentre "va ser ella qui va augmentar el dèficit del departament de Salut en 1.200 milions d'euros".

Decidir ubicació el 2013

Per demostrar la voluntat del Govern d'acabar fent el nou Trueta, Trias va avançar que la seva intenció és que de cara al 2013 ja hi hagi les primeres decisions. Aquestes faran referència a la ubicació del futur hospital, i sortiran presumiblement de la comissió (formada entre altres pel departament de Salut, Urbanisme i l'Ajuntament de Girona) que s'ha de constituir en les properes setmanes.

En una entrevista a Diari de Girona, Geli va manifestar la intenció de parlar amb experts en fons europeus per saber si hi poden haver diners per al nou Trueta. Trias va emplaçar a la diputada socialista a "anar junts a buscar els diners", però va recordar que aquests han de servir primer per "eixugar els deutes que encara hi ha la sanitat". Segons el director de Salut, entre aquests deutes hi ha els d'obres sanitàries com les de l'hospitals d'Olot, Reus, o el Moisès Broggi de Sant Joan Despí.