Els Mossos d'Esquadra van detenir a dos homes de 42 i 51 anys a Aiguaviva, els dies 24 i 25 d'agost, que conduïen camions de gran tonatge sota els efectes de l'alcohol. En el primer cas, els agents van localitzar el conductor d'un camió a la N-II que va donar positiu amb una taxa cinc vegades superior al màxim permès. El dia següent, els Mossos van detectar un camió a la carretera C-65 en direcció Sant Feliu de Guíxols sense enllumenat i que conduïa d'un costat a l'altre de la via. En aquest cas, els agents van detenir l'home per un delicte contra la seguretat del trànsit, per conducció temerària i desobediència greu als agents de l'autoritat ja que va fugir dels agents dos vegades. Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.

En el primer cas, els Mossos van tenir coneixement cap a tres quarts de set del matí del 24 d'agost que hi havia un conductor que circulava per la N-II - al terme municipal de Girona- i que podria conduir sota els efectes de l'alcohol. Els agents van localitzar el camió, que circulava en sentit sud, i el van interceptar. De seguida, els Mossos van veure que l'home, de 42 anys i nacionalitat ucraïnesa, presentava símptomes evidents d'anar sota els efectes de l'alcohol. El detingut va donar positiu amb una taxa de 0,75 mil·ligrams per litre en aire expirat, una resultat cinc vegades superior al màxim permès per aquesta categoria de conductors que és de 0,15 mil·ligrams.

Els agents van detenir l'home per un delicte contra la seguretat viària i va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

D'altra banda, el 25 d'agost, cap a dos quarts d'una de la matinada, els Mossos van detectar un camió a la carretera C-65 en direcció Sant Feliu de Guíxols que conduïa sense enllumenat i circulava d'un costat a l'altre de la carretera.

Els agents van intentar aturar el camió però aquest va continuar la seva marxa i es va incorporar a la N-II en sentit sud. En un moment donat, l'home va aturar el vehicle al costat de la via i els agents van aprofitar per baixar del cotxe policial i acostar-se al camió. Quan estaven a l'alçada de la cabina, el camioner va accelerar i va fugir.

Els Mossos van seguir el camió amb els llums prioritaris encesos. El xofer, però, va continuar conduint per la via sense enllumenat i va tornar a repetir la maniobra anterior i va escapolir-se de nou. Els agents van poder comprovar com el vehicle conduïa per la N-II envaint el carril contrari fins que es va aturar en una benzinera tancada. Els Mossos van aprofitar aquest moment per córrer fins a la cabina, obrir-la i treure les claus del contacte. Els agents van realitzar la prova d'alcoholèmia al conductor que va donar positiu amb una taxa sis vegades per sobre del màxim permès.

El conductor, de 51 anys i veí de Girona, va quedar detingut per un delicte contra la seguretat del trànsit, per conducció temerària i desobediència greu als agents de l'autoritat. El xofer va passar a disposició judicial que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Cap dels dos detinguts tenia antecedents policials.