Fa dies que es van veure flotant les restes d´una balena de més de sis tones prop de la badia de Palamós i ahir els tècnics de medi ambient de l´Ajuntament de la població baixempordanesa, amb la col·laboració dels efectius de Salvament Marítim i Ports de la ­Generalitat, van retirar-ne les restes.

L´operació va finalitzar el matí d´ahir quan el personal de Salvament Marítim va poder remolcar les restes de l´animal fins al port i allà el van retirar de l´aigua amb l´ajuda d´una grua. Les restes de l´animal van ser traslladades a l´abocador comarcal de Solius, on prèviament s´hi havia preparat una fossa i s´havien tramitat els permisos necessaris.

Es desconeix encara per què l´animal es trobava flotant mort prop de la badia però els tècnics municipals sospiten que fa uns dies algun vaixell pesquer del port va pujar a les xarxes la balena morta i després la va tornar al mar.

Les restes de l´animal, que es ­trobava en avançat estat de descomposició i sembla que havia mort feia mesos, pesaven 6.000 quilos i mesuraven gairebé 11 metres de longitud, tot i que li faltava la cua pels efectes de la putrefacció.

El tècnic de medi ambient de l´Ajuntament de Palamós, Josep Vilanova, assegura que dimecres van assabentar-se de la presència de la balena i els municipis de Palamós i Calonge es van posar en contacte amb Salvament Marítim i Ports de la Generalitat per retirar les restes i evitar que arribessin a les respectives platges.