Una diferència de fins a 17 graus és la que es va viure ahir en alguns municipis de les comarques gironines, comparant les temperatures màximes que es van registrar, en comparació amb les de fa tot just una setmana, quan els efectes de l'onada de calor encara continuaven estancats sobre la demarcació de Girona. Així, durant la jornada d'ahir, a Olot, que va ser una de les zones que més va patir les altes temperatures dels episodis de calor intensa, la màxima va ser de 20,8 graus, quan fa una setmana es va arribar als 38. La davallada també va ser significativa en comparació amb 24 hores abans, ja que dimecres la màxima va ser de 32,1 graus.

I és que el termòmetre va caure ahir en picat arreu de les comarques gironines, fent que les màximes baixessin, en general, uns set graus respecte a dimecres, i gairebé 15 respecte al dijous de la setmana passada. Així va ser, per exemple, a Girona, on la màxima d'ahir va ser de 23,5 graus, gairebé vuit menys que els 31,4 de dimecres. A la capital gironina, la setmana passada les temperatures s'havien arribat a enfilar per sobre dels 37 graus, i per tant la diferència en set dies era ahir de 14 graus. La baixada va ser molt pronunciada també, per exemple, a Banyoles, on la diferència d'un dia a l'altre va ser de 8,4 graus, i on en una setmana els registres màxims havien baixat 14,8 graus (dijous passat es va arribar als 38ºC a la ?capital banyolina).

La baixada de les temperatures va anar acompanyada ahir de precipitacions, sobretot a les zones del Prepirineu i de l'Interior. Així, on més va ploure, segons les dades recollides per les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya, va ser a Sant Pau de Segúries, amb 25,5 litres/m2, seguit d'Ulldeter amb 21,7 i Núria amb 18,7. També a alguns punts de la Selva es van superar els 17 litres, com a Anglès, amb 17,6.

En canvi, a les zones d'interior els registres acumulats van ser més discrets. A Girona van caure 10,1 litres/m2 i a Banyoles 14,6. De fet, segons alertaven ahir des de la capital del Pla de l'Estany, tot i les pluges d'ahir, l'estany continua per sota dels nivells òptims que fan que l'aigua sigui utilitzable per al reg.

Tramuntana a l'Empordà

Durant la jornada d'ahir, des de bon matí, també va anar bufant la tramuntana de forma entre moderada i forta a l'Empordà, amb cops que van arribar als 81,7 km/h a l'estació del Servei Meteorològic a Portbou. La previsió era que durant la matinada i el matí d'avui encara es reforcés més aquesta tramuntana, sobretot al nord de l'Alt Empordà on bufarà amb cops molt forts.

Per avui, les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya anunciaven precipitacions febles, disperses i intermitents al vessant nord del Pirineu al llarg de tot el dia.Pel que fa la zona central del litoral i el prelitoral, també es pronosticaven xàfecs de caràcter moderat durant la matinada i de nou a la tarda, encara que no s'esperava que acumulessin quantitats abundants. Ahir, però, la Generalitat ja va desactivar el Pla Inuncat i no es preveuen incidents.