Recuperació del turisme a les cases de turisme rural de la demarcació de Girona. El fet és que, després de la davallada generalitzada en l'ocupació del mes de juliol a totes les comarques, es constata una millora durant el mes d'agost, assolint així unes xifres similars a les d'anys anteriors. Segons explica l'oficina tècnica de l'associació de turisme rural de Girona, mitjançant l'estadística realitzada en les cases associades sobre l'ocupació assolida en els mesos de juliol i d'agost, les comarques costaneres de l'Alt Empordà, Baix Empordà i la Selva van enregistrar ocupacions de juliol al voltant del 70%, i a l'agost obtenen mitjanes que se situen entre un 85% i un 90%. Per tant, unes dades similars a les registrades durant l'any passat.

Pel que fa a les comarques d'interior, Gironès i Pla de l'Estany, obtenen ocupacions similars o lleugerament inferiors a les de l'estiu de l'any 2011. Així, han arribat a un 60% al juliol i a un 85% a l'agost. A les comarques de muntanya, en canvi, es manté una davallada iniciada durant la temporada anterior. A la Garrotxa s'obtenen unes mitjanes que voregen el 60% al juliol i el 75% a l'agost. Les comarques pirinenques, Cerdanya i Ripollès, van registrar un índex d'ocupació que va fregar el 40% al llarg del mes de juliol i que a l'agost han arribat vora el 70%.

D'entre les dues modalitats d'allotjaments de turisme rural a comarques gironines, el lloguer de la casa sencera obté, en línies generals, nivells d'ocupació més elevats que el lloguer d'habitacions. Tot i que també cal destacar que aquest 2012, s'ha constatat un increment d'anul·lacions de darrer moment que, majoritàriament, s'han pogut reservar novament amb peticions d'última hora.

El perfil majoritari del client de turisme rural a la temporada estiuenca és, principalment, de tipus familiar. Sobre la procedència dels turistes es reitera una davallada del públic estranger, respecte a les temporades anteriors. La major part de la clientela del turisme rural és catalana, sobretot de comarques de Barcelona. I les principals procedències dels clients de la resta de l'Estat són Madrid, País Basc i Navarra. Pel que fa a nacionalitats estrangeres, hi predominen França, Bèlgica i Holanda.

Destaca que el client nacional té major sensibilitat amb el preu i una tendència a fer reserves amb poca antelació, d'estades curtes. En canvi el client estranger planifica amb temps les seves vacances i també fa estades més llargues.