Fa un any va sorgir una polèmica a Torroella de Montgrí. El fet és que l'Ajuntament va revocar la llicència d'obres, el mes de setembre de 2011, per poder iniciar la construcció d'una mesquita a uns terrenys del polígon industrial. Però el gener d'aquest any 2012, el consistori va concedir novament la llicència per les obres a l'Associació Cultural de Musulmans i Amics de Torroella, que són els promotors de l'edificació de la mesquita. El passat mes de febrer, va començar la construcció del centre de culte. I en aquests moments, just un any més tard que l'Ajuntament revoqués la llicència, la mesquita ja agafa forma.

D'aquesta manera, la que ara es pot convertir, dins l'àmbit de les comarques gironines, en la primera mesquita, disposa d'una estructura consolidada. Les obres avancen a un bon ritme tot i que des de l'Associació Cultural de Musulmans i Amics de Torroella ahir van informar que la finalització de la construcció dependrà dels "diners que hi hagi". El motiu és que el projecte es desenvolupa per diferents fases, ja que inicialment no es disposava de la quantitat total del pressupost per executar completament la construcció del centre de culte. Per tant, l'Associació Cultural va confirmar ahir que "no hi ha cap data prevista" per acabar les obres d'edificació, recordant que "no hi ha cap tipus de finançament extern a la comunitat de Torroella" per pagar l'edifici.

La mesquita s'està construint al polígon industrial de Torroella en una parcel·la de 1.903 metres quadrats. Els tràmits per la construcció del centre de culte van iniciar-se el maig de l'any 2010. L'anterior equip de govern de la vila (UPM i ERC) va concedir el primer permís just abans de les eleccions municipals del maig de 2011. Tot i que la llicència va ser revocada el mes de setembre de l'any passat pel govern actual a Torroella (CIU, L'EST i PP). Finalment el mes de gener es va tornar a concedir la llicència per la construcció de la mesquita.