Dos camioners amb alcoholèmies notables van posar en perill la circulació a les carreteres gironines el 24 i el 25 d'agost. Curiosament, tots dos van poder ser interceptats a l'alçada d'Aiguaviva a la N-II. Un d'ells havia recorregut quilòmetres, quatre d'ells per la nacional, a plena nit, sense llums, fent esses i envaint el sentit contrari i amb una alcoholèmia penal, de 0,88 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, que multiplicaven per sis el màxim permès en xofers professionals, que és 0,15.

Una patrulla de Trànsit dels Mossos van avistar el camió sense llums i que anava de banda a banda de la carretera al doble carril de l'accés a Girona sud. Els agents el van intentar aturar però el xofer va fer cas omís, es va incorporar a la C-65, va passar els trencants de Fornells i en arribar al nus amb la N-II, situat al quilòmetre 712 de la nacional, va entomar la nacional en sentit sud.

Passats uns metres, el conductor va desaccelerar el vehicle al voral esquerre de la carretera i els agents van aturar la patrulla, van baixar-ne i es van encaminar a la cabina. Quan ja estaven a tocar de la porta, el camioner va pressionar el gas i va fugir dels agents. Els mossos van córrer de nou cap a la patrulla i van seguir el vehicle en el seu perillós recorregut, advertint els conductors amb els llums prioritaris.

Encara va tornar a aturar-se i arrencar una altra vegada, invaint el sentit contrari de la circulació, fins arribar al quilòmetre 708, a l'alçada del bar Califòrnia, on el xofer es va aturar definitivament en una benzinera tancada. Els mossos van córrer de nou fins a la cabina i per fi la van poder obrir i treure les claus del contacte. Dins, el conductor presentava signes evidents d'anar sota la influència de begudes alcohòliques i per això, després d'identificar-lo, li van fer la prova d'alcoholèmia.

El resultat, 0,88, significa sis vegades el màxim permès en cas de xofers professionals o conductors novells. Així les coses, Fernando A.F., de 51 anys, nacionalitat espanyola i veí de Girona, va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit. A més, els agents també li van instruir diligències com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària i per desobediència greu als agents de l'autoritat. El detingut, que no tenia antecedents, va passar el mateix matí a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Un altre marca 0,75

Un dia abans, cap a tres quarts de set del matí del 24 d'agost, els Mossos de Trànsit van tenir coneixement que el conductor d'un camió, que circulava també per la N-II al terme municipal de Girona i en sentit sud, podria estar conduint borratxo a tenor el comportament del vehicle. En aquest cas, els agents van poder interceptar el camió sense problemes al principi de la N-II desdoblada, a Aiguaviva. La prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,75, una taxa cinc vegades superior al màxim permès.

Per això, els mossos van detenir Nicolae V., de 42 anys, nacionalitat ucraïnesa i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària tipificat a l'article 379 del Codi Penal. El conductor tampoc tenia antecedents i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Millora la ciclista accidentada

La dona que dijous a la tarda va patir un accident de bicicleta a la variant de Girona va experimentar ahir una millora i la seva vida ja no corre perill, segons van informar els Mossos. A més, també es van esclarir les causes del seu accident. La dona i el seu acompanyant, dos turistes holandesos de 60 i 63 anys d'edat respectivament, circulaven per la variant de Girona a tocar del nus amb les carreteres que porten cap a Celrà i Banyoles quan la ciclista va patir una caiguda que li va causar lesions severes al cap.

En un principi, el motiu de la caiguda es va atribuir al cop del rebuf d'un camió, segons van indicar les mateixes fonts policials, però ahir, un cop el seu acompanyant estava en millors condicions per parlar del sinistre, es va esclarir que la dona havia clavat els frens de davant en un tram que feia baixada i havia caigut per això.